21 Mayıs 2010 Cuma

İSTANBUL'UN KAPALI KAPILARINI AÇAN FESTİVAL

İstanbul’da olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan ya da ziyaret için özel izin alınması gereken tarihi ve mimari öneme sahip binalar, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin İstanbul 2010 Ajansı desteğiyle düzenlediği Açık Kapı Festivali’yle İstanbulluların erişimine açılıyor. Buildİst Yapı Fuarı tarafından da desteklenenfestivali, 22-30 Mayıs arasında yapılacak.

AKDAMAR'IN DUVARI BELGESEL GİBİ!

Akdamar Kilisesi’nin rölyefleri, bölgede 1100 yıl önce yaşayan hayvan çeşitliliğine ayna tuttu. Van Gölü’ndeki Akdamar adasının üzerindeki kilise, farklı bir çalışmaya kaynak oldu.

"MAVİ YUNUS ÇEVRE DEDEKTİFLERİ"

DenizTemiz Derneği/TURMEPA'nın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği ''Mavi Yunus Çevre Dedektifleri'' projesi, Sultangazi, Esenyurt, Maltepe, Pendik ve Sultanbeyli'deki 10 ilköğretim okulunda uygulanmaya başlandı.

MERSİN'DE MÜZİK FESTİVALİ

Tarih, kültür ve doğanın buluşma noktası olarak öne çıkan Mersin'de bu yıl 9'uncusu organize edilen 'Uluslararası Müzik Festivali'nin açılışını Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en önemli piyanistlerden İdil Biret gerçekleştirdi

FLORYA GÜNEŞ PLAJI YENİDEN AÇILIYOR

Kirlilik nedeniyle yıllardır kapalı olan Florya Güneş Plajı, yapılan çalışmalar sonucu bu yıl yeniden açılıyor.