13 Ağustos 2012 Pazartesi

İNŞAAT BAŞLAMADAN KONUTA PARA YOK

Yeni Tüketici Kanunu Taslağı'nda sıkıntılara çare olacak devrim niteliğinde maddeler var. Taslakla inşaata başlamayan firmalar tüketiciden ödeme alamayacak. Çileye dönüşen doğalgaz, internet ve telefon aboneliklerini iptal etmek de kolaylaşacak.

ASLI VE GAMZE MADALYALARINI ALDI, TÖRENDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Olimpiyat Oyunları tarihinde Türkiye için bir ilk yaşandı. Türkiye'nin olimpiyat serüveninde, olimpiyat stadında ilk kez İstiklal Marşı çalındı.

GENİŞ SPEKTRUMLU GRİP ANTİKORU BULUNDU

Science'da yayımlanan makaleye göre, Hollanda'nın Leiden kentindeki Crucell Vaccine Enstitüsü uzmanları, Robert Friesen başkanlığında yürüttükleri araştırmada, influenza B'ye karşı antikor ararken, hem A hem de B virüsüne karşı etkili olan bir antikor keşfetti.

FATURASIZ EV, 'GÜNEŞEV'

Antalya'da yaklaşık 11 bin metrekarelik alana kurulan Güneşev'de güneş ve rüzgâr enerjisi kullanılıyor. Karbon salınımı yok, fatura yok!

"METİN ERKSAN KOLEKSİYONU" IŞIK ÜNİVERSİTESİ'NDE

İstanbul'da geçen hafta vefat eden ünlü yönetmen Metin Erksan'ın Işık Üniversitesi'ne bağışladığı kütüphanesi, "Metin Erksan Koleksiyonu" adıyla araştırmacıların ve öğrencilerin hizmetine sunulacak.

ALTIN PORTAKAL'DA USTA İŞİ FİLMLER

Antalya Altın Portakal Film Festivali, ‘Ustaların Gözünden’ bölümünde sinemanın usta yönetmenlerinin yapıtlarını izleyici ile buluşturacak.

DÜNYADA BİR EŞİ YOK!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 210 donum alana sahip dünyanın en büyük İslam mezarlığı olarak bilinen Selçuklu meydan mezarlığında bulunan, 4 metre yüksekliğe yaklaşan değişik motif ve figürlerle bezenmiş mezar tasları ile işlemeli sandukalar önemli Selçuklu eserleri arasında yer alıyor. Ahlat Selçuklu mezarlığında 8000 üzerinde abideleri andıran mezar taşı bulunuyor.  12. yüzyıldan günümüze gelen dünyanın en büyük İslam Mezarlığı, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

DENİZLİ'DE BİN 500 YILLIK SİKKELER BULUNDU

Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen sikkelerle ilgili, "Sikkelerin yatırım amaçlı saklandığını ancak unutularak bugüne kadar geldiğini tahmin ediyoruz" dedi.