8 Kasım 2010 Pazartesi

KISA FİLMİN KALBİ İSTANBULDA ATIYOR!

Yıllardan beri, farklı kıtalardan, farklı dillerden, farklı sesleri bir araya getirmeyi başaran “ İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali ”, kısa film alanında, ülkemizdeki en uzun soluklu organizasyonu olarak öne çıkıyor. Türkiye’yi uluslararası boyutta başarı ile temsil ediyor.

DEVLET TİYATROSUNDAN BİN YOKSUL ÖĞRENCİYE YARDIM

Türkiye'nin farklı illerindeki 1000 yoksul çocuğa Devlet Tiyatrolarından yardım eli uzandı. Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), 11 ilköğretim okulunun öğrencilerine mont, bot ve kırtasiye seti ulaştırmak üzere ''Bir Hediyem Var Sana'' adlı kampanya başlattı.

TARIM BAKANINDAN PRİM MÜJDESİ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kurban Bayramı'ndan önce 130 milyon lira süt primi, 150 milyon lira da hububat primi ödeyeceklerini söyledi.

YOZGAT'DA TARİH HER YERDE

Yozgat'ta bugüne kadar yapılan kazılarda, Kalkolitik, İlk Tunç Çağı, Frig ve Roma gibi birbirinden farklı medeniyetlere ait binlerce tarihi eser gün ışığına çıkarıldı.

PARDUS DÜNYA LİGİNDE İLK 5’TE

TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde geliştirilen Pardus, özgür yazılım dünyasının en köklü ve prestijli yayınlarından olan Linux Journal’ın verdiği Readers' Choice Awards (Okuyucu Ödülleri) 2010 ödüllerinde, üç ayrı kategoride ilk 5’e girdi.

KAHVE FİYATINA CEP TELEFONU

Fransız cep telefonu firması, İngiltere’de 2.2 TL’lik telefonlar satmaya başladı. Basit bir mönüsü olan telefonun, toplu mesaj ve konferans görüşme gibi özellikleri var

İNSAN DERİSİNDEN KAN ÜRETİLDİ

Kanadalı bilim adamları, tıp dünyasında çığır açacak bir gelişmeye imza attı. İnsan derisinden sağlıklı kan hücreleri elde edildi. Kan kanseri başta olmak üzere pek çok hastalık için tedavi ışığı doğdu.