16 Aralık 2011 Cuma

YAŞAR KEMAL'E ÜST DÜZEY FRANSIZ NİŞANI

Fransa, Türkiye’nin dünya çapındaki yazarı Yaşar Kemal’e daha önce verdiği üst düzey Legion d’Honneur nişanının derecesini yükseltme kararı aldı. 1983 yılında Legion d’Honneur nişanı ‘Commandeur’ (komutan) derecesine değer görülen Yaşar Kemal, bu kez nişanın daha üst seviyesi olan ve çok az sayıda kişiye verilen ‘Grand Officier’ (büyük subay) derecesiyle onurlandırılacak.

CAMLAR HEP TEMİZ KALACAK

Leke tutmayan gözlük camları ve hiç kirlenmeyen pencere camları. Mum isinden saydam bir kaplama üreten bilim insanları şimdi bu hayali gerçekleştirmeye biraz daha yaklaştılar.

EVLİYA ÇELEBİ’NİN KAYIP HARİTASI BULUNDU

17’nci yüzyılın büyük Türk seyyahı Evliya Çelebi’nin kayıp haritası Suudi Arabistan’da bulundu. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Profesörü Zekeriya Kurşun ve ekibinin gün yüzüne çıkarttığı kayıp haritada Çelebi’nin Dicle-Fırat arası bölgeyi ve Yukarı Mezopotamya’yı çizdiği belirtiliyor.

HATAY'IN MOZAİKLERİ BİR TIKLA DÜNYADA

Hatay Arkeoloji Müzesi, IBM Türk'ün desteğiyle sanal ortama taşındı. Müzedeki 72 mozaik, 18 heykel ve fotoğraflara bilgisayar ve cep telefonlarından ulaşılabilecek

FACEBOOK ZAMAN TÜNELİ HERKESE AÇILDI

Facebook kullanıcılarının profil sayfalarının geçmişini görebilmesini sağlayan Zaman Tüneli, Eylül ayında yapılan F8 konferansında açıklanmıştı.