18 Mart 2013 Pazartesi

TAVUK TÜYÜYLE DENİZDE TEMİZLİK



Konya’da Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi 3’üncü sınıf öğrencileri Abdullah Koca ve Ömer Faruk Altun, kimya öğretmenleri danışmanlığında yaptıkları proje araştırmasında deniz ve okyanusların yüzeyinde oluşan petrol kirliliğinin, tavuk tüyüyle temizlenebileceğini ortaya çıkardı. Liseli gençler, geçen yıl TÜBİTAK’ın yarışmasında Türkiye birincisi oldukları ’Okyanuslar Petrolden Daha Kıymetlidir’ adlı projeyle Mayıs ayında ABD’de yapılacak Ulusal Bilim ve Mühendislik Fuarı olan ’INTEL-ISEF Proje yarışmasına katılacak.

FAKÜLTENİN ÇATISINDA KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR



Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kevser Dincer, fakültenin çatısına kurduğu güneş panelleri ve rüzgar tribününden ürettiği elektrikle, odasını ve bulunduğu koridoru aydınlatıyor.

KONUŞAN İLAÇ



İzmir’de EDAK Eczacı Kooperatifi öncülüğünde örnek bir proje başlatılıyor. Ay sonunda 150 eczanede uygulanması öngörülen projeye göre, ses kaydı yapabilen ve ilaçların konulacağı kutulara, eczacılar ilaçla ilgili bilgileri okuyacak.

KORNEA NAKLİNDE ÜCRETSİZ UYGULAMA!



Kornea nakli bekleyen hastalar yurtdışı doku bankalarından temin edilecek, kornealardan da herhangi bir ek ücret ödemeden yararlanabilecek.

"MICHAEL JACKSON THE IMMORTAL WORLD TOUR" İSTANBUL'DA



Dünyanın en büyük ve en ünlü gösteri gruplarından Kanadalı Cirque du Soleil'in gerçekleştirdiği görsel, sanatsal müzikal ve dans gösterisi "Michael Jackson the Immortal World Tour"un galası yapıldı.

AKSİYONSEVER FOTOĞRAFÇILARA DUYURULUR!



Dünyanın aksiyon ve macera sporları dünyasına adanmış önde gelen uluslararası fotoğrafçılık yarışmalarından ‘Red Bull Illume’ tüm maceraperest fotoğrafçıları heyecanlandıracak.

ŞEKER HASTALIĞINA ÇARE GELİYOR !



Yapay pankreas şeker hastalarının hayatını değiştirecek. Projeyi geliştiren ekipte yer alan Yale Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eda Cengiz, deneme aşamasında olan cihazın özelliklerini anlattı: “Yapay pankreas sayesinde şeker hastaları istediğini yiyecek. Vücutlarına yerleştirilecek yapay pankreas aleti ile kan şekerleri sürekli ölçülecek. Gerekli insülin cihaz tarafın otomatik olarak vücuda verilecek.”