21 Haziran 2010 Pazartesi

İSTANBUL'DA BÜYÜK ORGANİZASYON

İstanbul, 30 Haziran – 4 Temmuz 2010 tarihlerinde yine tüm dünyada tanınan önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. 7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali, bu yıl da 50’ye yakın ülkeden dansçıların katılımıyla, nefes kesen Arjantinli tango dansçı ve eğitmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

PASAPORTLARIN DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ DÜŞÜRÜLDÜ

Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126,05 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı 180,15 liradan 95 liraya, 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya, 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya düşürüldü.

BALENİN USTALARI GELİYOR

İlk kez İstanbul'a gelecek olan Nacho Duato Topluluğu ve İngiliz Kraliyet, Küba ve Kirov Balesi'nin baş dansçıları İstanbul'da sahne alacak.

NEVİN YANIT'TAN 110 METRE ENGELLİDE ŞAMPİYONLUK

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dün başlayan Avrupa Takımlar Birinci Lig Atletizm Şampiyonası'nın ikinci ve son gününde Fenerbahçe'nin sporcusu Türk atlet Nevin Yanıt, 110 metre engellide şampiyonluğu kazandı.

MALTEPE'DE "ORGANİK HALK PAZARI"

Maltepe Belediyesi nin eylül 2009 tarihinden itibaren başlatmış olduğu “yeşil belediye” konsepti doğrultusunda planlanan organik halk pazarı temmuz ayında faaliyete geçiyor.

MANÇO ANISINA SENARYO YARIŞMASI

Şarkılarıyla olduğu kadar verdiği barış mesajlarıyla da herkesin gönlünde taht kuran Barış Manço, bir senaryo yarışmasıyla yeniden anılacak.

'FAYDALI İNSAN' PROJESİYLE DEĞİŞTİLER

Yaklaşık 5 bin öğrenci, veli ve öğretmen, ''Faydalı İnsan'' projesi sayesinde, zararlı alışkanlıklar, yalan söyleme, hayatı sevmeme, emniyet kemeri takmama gibi istenmeyen davranışlarından kurtuldu.