26 Ekim 2010 Salı

GENÇLER İŞBAŞINDA

Kuş Araştırmaları Derneği ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Türkiye'de nadir olarak orman oluşturan Halep çamlarının zararlı böceklerden korunması için harekete geçti.

ENGELLİLER İÇİN 'ENGELSİZ KONUT'

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engellilerin yaşayacağı sitede, girişinden çıkışına kadar tüm ortamlarda ''sıfır engel'' olacağını söyledi.       

16. LONDRA TÜRK FİLM FESTİVALİ

Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Londra Türk Film Festivali, Çağan Irmak'ın "Prensesin Uykusu" filminin dünya prömiyeriyle başlayacak.

CAZ PİYANİSTİ BARRON, İSTANBUL'A GELİYOR

Caz dünyasının en iyi piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Kenny Barron, 30 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR)’de vereceği konserde dokunaklı melodileriyle dinleyenleri büyüleyecek. Barron’a saksafonda Rutgers’den öğrencisi olan David Sanchez, davulda Johnathan Blake ve kontrabasta Kiyoshi Kitagawa eşlik edecek.

ELEKTRİK VE SU BORÇLULARI DEVLETLE BARIŞACAK

Vergi ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin paket genişliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2009’da kriz nedeniyle elektrik, su ve emlak vergisi borçlarını ödeyemeyenlerin bulunduğunu belirterek bu borçların da yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Babacan, yapılacak düzenlemeye ilişkin “Sadece alacağın ana parası ne ise o ana parasının değerini koruyup, bir de böyle bir taksitlendirme kolaylığı olsun diyoruz” dedi.

TÜRK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Brezilya'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması'nda 2 Türk öğrenci çevre projeleriyle altın madalya kazandı.

'TÜRK EDİSON'DAN MÜTHİŞ BULUŞ

General Electric(GE) firmasının ABD'nin New York eyaletinde bulunan küresel araştırma merkezinde uzman mühendis olarak çalışan Bolu'lu Türk Bilim adamı Doç. Dr. Mehmet Arık'ın jet motorlarındaki soğutma sistemlerinden esinlenerek gerçekleştirdiği aydınlatmada geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen yeni nesil LED ampul, Edison'ın ampulü buluşunu açıkladığı günün 131'nci yıldönümünde basına tanıtıldı.

17 ÜLKEDEN 138 YAT MARMARİS'TE YARIŞIYOR

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen "Marmaris Uluslararası Yat Yarışları Haftası" başladı. Marmaris Körfezi'nde gerçekleştiren yarışlara Türkiye, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Kazakistan, Letonya, Rusya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Ukrayna, Romanya, Estonya ve Belarus'tan 138 yat ve yaklaşık bin yatçının katıldığı belirtildi.