23 Ekim 2010 Cumartesi

TÜRKİYE BELGESELLERİ DÜNYAYI FETHEDİYOR

Türk sinemasında kurmaca filmlerden sonra belgeseller de dünya festivallerinin ilgi odağı olma yolunda. Önümüzdeki günlerde bir düzineyi aşkın yerli belgesel, Britanya başta olmak üzere pek çok ülkedeki film festivallerinde boy gösterecek.

AZ ASPİRİN DE KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

İngiltere'de yapılan araştırmadan elde edilen sonuçlara göre aspirin alımı, kolon kanserine yakalanan hasta sayısını dörtte bir oranında azaltıyor, kolon kanserinden ölümleri de üçte bir oranında düşürüyor. Araştırma bulguları, Lancet tıp dergisinde yayımlandı.

İKİZDERE VADİSİ'NDE MUTLU SON

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu, Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan ve dünyada korunmada öncelikli 200 ekolojik bölgeden biri ilan edilen İkizdere Vadisi'ni Doğal SİT alanı ilan etti.

ANTİK KENTLERİ 'CÜCE' TEKNOLOJİ KORUYACAK

Nano partiküller kullanarak malzemelerin çizilmeye, bakteri oluşumuna karşı korunmasını sağlayan Akdeniz Üniversitesi bilimadamları, şimdi bu teknolojiyi antik kentlerde kullanmaya hazırlanıyor.

HER ŞEY MOR ÇATI İÇİN

Şiddet gören kadın ve çocuklara hukuki, sosyal ve psikolojik destek veren Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 20’nci yılında büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Her türlü şiddetin önlenmesi konusunda duyarlılığa sahip olan isimler Mor Çatı’ya yeni bir sığınak kazandırmak için 8 Kasım’da, Santral İstanbul’daki Otto Santral’de yapılacak gecede bir araya gelecek.

PEYGAMBERLER ŞEHRİNDE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen ''Peygamberler Şehri Şanlıurfa, 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'' kapsamında, el sanatları ve demonstrasyon sergisi açıldı.

BU CİHAZ, KALP KRİZİ RİSKİNİ SANİYELER İÇİNDE ÖLÇÜYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı'na kurulan 'çok sıralı dedektörlü bilgisayarlı tomografi (BT) cihazı', saniyelerle ölçülen kısa zamanda vücudun damarsal sistemlerini çok net bir şekilde görüntüleyerek riskli hastaların umudu haline geldi.

KOBİ'LERE 280 MİLYONLUK EURO NEFESİ

Küçük ve orta boy işletmelere Avrupa'dan kredi desteği geldi.  Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve Avrupa Yatırım Fonu (AYF), Akbank, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Yapı ve Kredi Bankası ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile toplam değeri 280 milyon euroya ulaşan sözleşme  imzaladı. Sözleşmeler, 250 milyon euro tutarındaki AYB kredisini ve 30 milyon euro tutarındaki AYF garantilerini içeriyor.