27 Eylül 2013 Cuma

BİLİM İNSANLARI İLK NANOTÜP BİLGİSAYARI ÜRETTİ



Daha hızlı ve daha güçlü elektronik aletlere giden yolda büyük bir ilerleme kaydeden Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar Çarşamba günü, tamamen karbon nanotüplerden oluşan transistörlerden yapılmış, çalışan ilk bilgisayarı tanıttı.

ZİHİN KONTROLÜYLE ÇALIŞAN İLK BİYONİK BACAK



ABD’nin Chicago Rehabilitasyon Enstitüsü’nde (RIC) biyonik protezler alanında yapılan çalışmada çok büyük bir başarı elde edildi. Zihin kontrolüyle kullanılan biyonik bacak, 32 yaşındaki Zac Vawter’a nakledildi ve başarı sağlandı.

SÜREYYA KONSERLERİ ALMAN GENÇLİK ORKESTRASIYLA BAŞLIYOR



Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası(KBSO) Klasik müzik konser sezonuna Buxtehude Gençlik Senfoni Orkestrası’nın 29 Eylül Pazar ve 30 Eylül Pazartesi akşamları saat 20.00'de vereceği iki konserle başlıyor.

ARI ÜRÜNLERİ SAĞLIK KAYNAĞI

Muğla'da 3 bin 900 üyesi bulunan Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 2010 yılında kurulan Türkiye'nin ilk Arıcılık Müzesi'nde, 1900'lü yıllardan bugüne kadar kullanılan kovanlarla arıcılık eşya ve aletleri sergileniyor. Müzeyi ziyaret eden astım bronşit hastaları, apiterapi yöntemini kullanarak tedavi oluyor.

13. İSTANBUL BİENALİ'NE REKOR ZİYARETÇİ



Kamusal bir alan yaratma ve herkese ulaşabilme amacıyla bu yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen bienal sergileri açık olduğu ilk 12 günde rekor sayıda izleyici ağırladı. 14 Eylül tarihinden bu yana yaklaşık 125 bin ziyaretçinin gezdiği duyurulan 13. İstanbul Bienali sergileri 20 Ekim'e kadar devam edecek.

KADIKÖY'DE SOKAKTA ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ



Kadıköy Belediyesi, Altıyol da ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti başlattı.

DOĞAL ŞİFA DEPOSU: ZENCEFİL



En büyük üreticisi Hindistan olan zencefil baharat olarak yaygın bir şekilde kullanılmasının yanı sıra Çin Tıbbı, Ayurveda, Yunani Tıp (İslam Tıbbı) gibi geleneksel tıp sistemlerinde değişik rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaya devam ediyor. Mide rahatsızlıklarından migrene, romatizmadan soğuk algınlığına kadar birçok hastalığa karşı kullanılan zencefil, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’nun “genel olarak güvenilir” grubunda yer alıyor. Çin’de ise hem gıda hem ilaç olarak emniyetle kullanılabilecek 70 bitkisel ürün listesi içinde yer alıyor.