22 Mayıs 2012 Salı

VATANDAŞ FATURAYI ‘TEK TIK’LA GÖRECEK

Sağlıkta ‘tek tık’ dönemi başlıyor. Vatandaş bundan sonra hangi özel hastane için ne kadar ilave ücret ödeyeceğini hastaneye gitmeden öğrenebilecek. Star’ın haberine göre, internet sitesi ay sonunda hizmete geçecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vatandaşların sağlık hizmetlerine anında ulaşabilmesini ve hangi hizmete ne kadar fark ücreti ödendiğinin bilinmesini hedeflediklerini belirtti.

İSTANBUL SHOPPING FEST BAŞLIYOR

İstanbul'u dünyanın önemli alışveriş merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlayan ve bu yıl 9-29 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'te bu yıl, 7 milyar TL'lik ciro hedefleniyor.

KOLON KANSERİ YAVAŞLATILABİLİR

ABD'de kanserle ilgili kapsamlı araştırmaların yapıldığı merkezlerden biri olan USC Norris Comprehensive Cancer Center'dan Prof. Dr. Heinz Josef Lenz, kolon kanserinin tedavisinde umut veren gelişmeler olduğunu açıkladı.

KİRECİN İLACI BROKOLİ

İngiltere’deki Norwich East Anglia Tıp Fakültesi’nin İtalyan basınına da yansıyan araştırmasına göre brokolide bulunan “sulfarafan” kireçlenmeye önayak olan enzimlerin ilerlemesini engelliyor.

BILLBOARD'UN GALİBİ 12 ÖDÜLLE ADELE

Billboard Müzik Ödülleri, dün gece ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene 12 ödül alan İngiliz şarkıcı Adele damgasını vurdu.

GAZİANTEP'TE 1. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali' başlıyor.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

16-18 Mayıs tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlen Uluslararası 15. Bilim ve Bahar Şenliği'ne katılan Gündoğdu Serbest Robot Kategorisi Alanında 2.olarak Düzce Üniversitesine büyük bir ödül daha getirdi.