27 Ocak 2011 Perşembe

EN "DOĞAL" ARABA

Japonya'da, ''Meguru'' adıyla, sadece doğal malzemeler kullanılarak üretilen 3 tekerlekli çevre dostu araç basına tanıtıldı.

'GİZLİ ROMANCILAR' İÇİN ŞANS

Son dönemde, özellikle 'genç' Türk edebiyatına listesinde sıkça yer vermesiyle dikkat çeken Everest Yayınları, ilk kez 2006 yılında düzenlediği “Everest Yayınları İlk Roman Yarışması”nın bu yıl altıncısını düzenliyor.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE VİZESİZ MÜJDESİ

Almanya'dan Türkiye'ye iyi haber var. Hanover mahkemesi, Türk vatandaşlarının AB ülkelerinde, 3 ay boyunca vizesiz bulunması yönündeki kararı uyguladı. Bir Türk vatandaşının vizesiz olduğu için sınır dışı edilmesini engelledi. Karar emsal niteliğinde.

KERİBAR VE AËGERTER'İN FOTOĞRAF SERGİSİ İFKM'DE

İstanbul Fransız Kültür Merkezi(İFKM), 2 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçılarından İzzet Keribar ile Fransız çağdaş sanatçı Laurence Aëgerter’in Fransa’daki farklı müzelerde çekilen fotoğraflarını sergiliyor.

YURTDIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı makamında ziyaret etti. Toplantıda yaptığı konuşmada Albayrak, 25 Kasım'da çıkan YURTKUR ile ilgili kanunu anımsatarak, bu kanunun yurt dışında yükseköğrenim gören Türk çocuklarına burs, öğrenim imkanı getirdiğini belirtti.

ERZURUM'DA KAR SEVİNCİ

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'a, açılışın yapılacağı bugün kar yağdı.

TÜRKİYE'NİN İLK GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASI KURULUYOR

Enerjide yüzde 70 dışa bağımlı Türkiye yerli kaynaklarını harekete geçirmek için kolları sıvadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Türkiye'nin ilk güneş enerjisi tarlasını kurmaya hazırlanıyor. Güneydoğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi bölgede güneşle çalışan klima ve tarımda "güneş enerjili damla sulama" sistemleri için düğmeye bastı. Türkiye'de yıllardır hedeflenen güneş enerjisi yatırımlarında nihayet somut adım atılıyor. EÜAŞ, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan hidroelektrik santral alanında Türkiye'nin ilk güneş enerjisi tarlasını kuracak.