10 Şubat 2011 Perşembe

ALMANYA’DA TARİHİ KARAR: TÜRKLER VİZEDEN MUAF

Almanya’nın Münih İdari Mahkemesi Avrupa Adalet Divanı’nın Türkleri vizeden muaf tutan kararının turistik amaçlı geziler için de geçerli olup olmadığı sorusuna noktayı koydu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 6. TURİZM FUARI İSTANBUL'DA!

Türkiye'deki Turizmin Güç Kaynağı EMITT, 10–13 Şubat Tarihleri Arasında TÜYAP Beylikdüzü'nde Kapılarını 15. Kez Ziyaretçilere Açıyor.

ÇAMBEL VE ÖZGÜÇ'E "KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ" VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından arkeoloji alanın da yaptıkları çalışmalar ve arkeoloji bilimine üstün katkılarından dolayı Prof.Dr.Halet Çambel ile Prof.Dr.Nimet Özgüç'e "2010 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sunuldu.

BERLİN FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR


Filmlerin gösterileceği Berlinale Palast'ın önüne kırmızı halı serilmesiyle festival için hazırlıkları hemen hemen tamamlandı.

SPİNA BİFİDA HASTALIĞINDA YENİ UMUT

Omurilikte meydana gelen gelişim bozukluğunun, cenine yapılacak müdahaleyle doğumdan aylar önce düzeltilebileceği bildirildi.

CEP TELEFONU ŞARJLARI ARTIK STANDART OLUYOR

Kısa bir süre içinde Avrupa genelindeki tüm cep telefonlarının tek bir standart şarj aletiyle şarj edilmesi mümkün olacak. Cep telefonları bir mikro USB kablosu aracılığıyla şarj olacak.

KYOCERA'DAN ÇİFT EKRANLI AKILLI TELEFON

Akıllı telefonlar arasında seçenekler arttıkça, üreticiler öne çıkmak için alternatif özelliklere yöneliyor. Kyocera, Sprint için çift ekranlı bir model üretti.

PRENSES MARGRIET’DAN KUTLUĞ ATAMAN’A ÖDÜL

Avrupa Kültür Vakfı’nın (ECF) 2008 yılından itibaren Hollanda Prensesi Margriet onuruna verdiği ‘Routes’ ödüllerine layık görülen çağdaş sanatçı ve yönetmen Kutluğ Ataman ve Boşnak görsel sanatçı Sejla Kameric, ödüllerini Prenses Margriet’in elinden aldı.

BİR GÜNDE 5 DÜNYA REKORU KIRDILAR

Japonya'nın en önemli otomobil üreticilerinden Mitsubishi, dört çekerli arazi araçlarının tanıtımı için 24 saatte 5 dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

KARACA, EMİN ELLERDE

Rize'de yaban hayvanlarının saldırısından kaçarken yüksekten düştüğü sanılan karacanın kırılan ayağı alçıya alındı.