21 Mayıs 2011 Cumartesi

TIP TARİHİNDE BİR İLK: FELÇLİ ADAM BACAKLARINI OYNATIP, AYAĞA KALKTI

Amerikalı doktorlar, trafik kazası sonucu felç olan bir hastanın omuriliğini elektrikli titreşimlerle uyararak bacaklarını yeniden hareket ettirip ayağa kalkmasını sağladı.

ZOR ŞARTLARDA OKUYAN ÇOCUKLAR GÜLÜMSESİN DİYE

Facebook'ta iki gencin kurduğu ve bugün üye sayısı 3 bini aşan grup, ''Her İnsan Bir Kitap'' sloganıyla Doğu ve Güneydoğu'da binlerce genç için kitap topluyor, eğitim yardımında bulunuyor.     

"KUŞLAR YUVAYA DÖNÜYOR"

Tuz Gölü Havzası'nda bulunan ve 3 yıl önce tamamen kuruyan Düden Gölü'nde doğal hayat, son zamanlarda etkili olan yağışlarla birlikte tekrar canlanmaya başladı.

MAN BOOKER PHILIP ROTH'UN

Man Booker Uluslararası Ödülü bu yıl Philip Roth'un oldu.

EN İYİ 100 İÇİNDE 18 TÜRK OTELİ

TUI markası ile 2010 yılında seyahat eden 35 milyon turistin 10 binden fazla otel için ''Misafir memnuniyeti'' esasına dayalı anket çalışmaları sonucunda, dünyanın en iyi 100 oteli belirlendi. Türkiye'den 18 otel ''En iyi 100 otel'' arasına girmeyi başardı. Geçen yıl Türkiye'den en iyi 100 otel arasına 20 otel girmişti.

AB ÜLKELERİ TÜRKLERE ‘VİZE’Yİ AZ VE TEK TİP EVRAKLA VERECEK

Türkiye’nin AB tam üyelik sürecinde en büyük tartışma konularından biri olan ‘Türk vatandaşlarına vize’ uygulaması basitleştiriliyor. Yeni uygulamaya göre AB ülkelerinin konsoloslukları tek tip ve daha az sayıda evrakla vize verecek. Vize işlemleri en geç 15 günde tamamlanacak.

İELEV'DEN TEKNOLOJİ ATAĞI

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Eğitim Kurumları, eğitimdeki öncü konumunu teknoloji kullanımına yönelik projeler ile pekiştiriyor.

'GENÇ KLASİKÇİLER' SAHNEYE ÇIKIYOR

29 Mayıs’a dek sürecek Genç Klasikçiler Festivali'nde 150’ye yakın müzisyen İstanbul’da Seyrantepe Oto Sanayi’nin merkezindeki parkta kurulacak konser alanında, StüdYOYO’da ve Kâğıthane’deki ilköğretim okullarında sahneye çıkacak.

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Rekabet Kurumunun, esnaf ve sanatkarların 15 bankaya olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına izin vermesinin, bankalara 100 bin liraya kadar ticari kredi ile kredi kartı borcu olan esnaf ve sanatkara rahat bir nefes aldıracağını belirtti.