1 Şubat 2012 Çarşamba

VAN GOGH'UN ESERLERİNE GİRECEKSİNİZ

10 Şubat-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Karaköy Antrepo 3’te, 15 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında da Ankara Cer Modern’de sanatseverlerle buluşacak olan sergide, Vincent Van Gogh’un en ünlü eserleri, izleyiciyi ışık, renk ve ses senfonisinin içine alacak.

ÇEVREYE "ONLİNE" KORUMA

Atık su arıtma tesisleri ve kirletici vasfı yüksek tesislerin atmosfere saldıkları emisyonlar, online olarak izlenmeye başlanacak. Belirlenen sınırlar aşıldığında sistem otomatik olarak sinyal verecek ve hangi tesisin çevreyi kirlettiği tespit edilecek.

İSKANDİNAV FIRTINASI İSTANBUL'DA ESECEK

İsveçli Rock Grubu Mando Diao, Türkiye’deki hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Grup 18 Şubat’ta İstanbul'da sahne alacak.

MODA VE FİLM İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Fashion & Film Vol. 1, İstanbul Fashion Haftası ile aynı tarihlerde, 9 Şubat Perşembe günü Roxy'de düzenlenecek. İlk kez düzenlenecek olan etkinlik moda filmlerinden oluşan bir video gösterim programının eşlik edeceği parti şeklinde tasarlandı.

İZMİR, FESTİVALİNE KAVUŞUYOR

Uluslararası İzmir Film Festivali, 11 yıl sonra, kaldığı yerden devam ediyor. 1989-2000 yılları arasında Uluslararası İzmir Film Festivali adıyla düzenlenen etkinlik, bu yıl 21-28 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin programında ulusal uzun metraj film yarışması, kısa film ödülleri, dünya sineması örnekleri, yurtdışından üniversitelerle sinema çalışmaları, atölyeler, sergiler ve söyleşiler yer alacak.

JAPON FİLMLERİ FESTİVALİ ANKARA'DA BAŞLIYOR

9. Ankara Japon Filmleri Festivali Japonya Büyükelçiliği, The Japan Foundation ve Goethe-Institut Ankara'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

HOLLANDA'DA TÜRK ZAMANI!

Hollanda'da 3 ay sürecek 'Turkey Now' festivali 23 Şubat'ta başlıyor. Kültür ve Sanat Vakfı'nın (Kulsan) festivalde 60 konser ve gösteri ile 50'nin üzerinde etkinlik yapılacak.

SANAL HESAPLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ

Dünyada her gün binlerce kişinin internet kimlik ve şifrelerini çaldırmalarına yol açan ve “phishing” olarak adlandırılan hırsızlığa karşı internet dünyasının devleri bir araya geldi. Google, Microsoft, Yahoo, Facebook ve Linkedin'in de aralarında bulunduğu 15 büyük şirket, DMARC adı verilen ortak sistem ve çalışma grubuyla güçbirliğine gidecek. DW Türkçe'nin haberine göre bu yolla, e-postaların kimin tarafından gönderildiği konusunda daha güvenilir bir doğrulama sağlanarak, phishing yöntemiyle daha etkin mücadele amaçlanıyor.