8 Kasım 2013 Cuma

VE BEKLENEN MELİS MÜJDESİ



Aylardır uygun ilik bekleyen İzmirli 7 yaşındaki Melis Akbaş’a müjdeli haber… Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iyi haberin ABD’den geldiğini belirterek, “ABD’den bir donörün bulunduğu bilgisini aldıklarını” müjdeledi. Melis için bulunan yüzde 90 oranında uygun ilik gerekli taramaların ardından 20 gün içerisinde Türkiye’ye gönderilecek. Testlerin uygun çıkması halinde Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde bekletilen Melis Tülay Akbaş, Onkoloji Hastanesi’nde ameliyat edilecek. Müjdeli haberi alan baba Bahadır Akbaş; “Sevincimi kelimelerle anlatamam. Bu mutluluğu anlatacak kelime yok. Haberi alır almaz Melis’e söyledik. Heyecanlı bir bekleyiş başladı. İnşallah her şey yolunda gider ve kızım Melis sağlığına kavuşur” diye konuştu.

BİR ŞEHİR LABORATUVARI



Columbia Üniversitesi’nin bir girişimi olarak dünyanın sayılı kentlerinin ardından İstanbul’da da Uluslararası Kent Laboratuvarı - Studio X açıldı. İstanbul’da kentin geleceği ile ilgili araştırma projeleri ve fikirler üreten bir “laboratuvar” işlevi yürüten mekan, kentin karşılaşacağı sorunları tanımlamayı ve çözümleri için yeni düşünce biçimleri üretmeyi hedefliyor. Borusan Holding’in sponsorluğunda Salıpazarı’nda açılan New York, Amman, Bombay, Pekin, Rio de Janerio, Johannesburg ve Tokyo’daki merkezlerine eklenen Studio X İstanbul, ilk yılında araştırma projelerine odaklanacak.

GENETİKTE DEVRİM



Tıp dünyası kanserden Down sendromuna, AIDS’ten Huntington hastalığına bir dizi hastalığın tanı ve tedavisine devrim yaratan Crispr adı verilen yepyeni bir tekniği tartışıyor. Bu teknik yardımıyla insanlar dahil, tüm canlı organizmaların genomundaki hataları ve bozuklukları düzeltmek mümkün.

1001 BELGESEL FESTİVALİ 'AN'A ODAKLANACAK



Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından organize edilen İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, bu yıl 16’ncı kez sinemaseverlerle buluşuyor. 13 - 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin teması ‘An ve Zaman’ olarak belirlendi. Beşiktaş Çarşı Meydanı’nda açılışını yapacak olan festivalde bu yıl 15’i Türkiye ve 15’i yurtdışından olmak üzere toplam 30 film gösterilecek. Filmler, Sahne Beşiktaş, Ortaköy Kültür Merkezi (Afife Jale Salonu), Levent Kültür Merkezi (Onat Kutlar Sinema Salonu), Fransız Kültür Merkezi ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi salonlarında ücretsiz olarak izlenebilecek.

AKBANK SANAT PİYANO GÜNLERİ 12 KASIM'DA BAŞLIYOR



Akbank Sanat ’ın, 12-28 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Akbank Sanat Piyano Günleri’nde, piyanonun usta isimleri bir araya gelecek. Akbank Sanat’tan yapılan açıklamaya göre; etkinlik, Danimarkalı piyanist, besteci, prodüktör ve aranjör Nikolaj Hess’in 12 Kasım Salı günü vereceği konserle başlayacak.

GOOGLE PLAY BOOKS ÜLKEMİZDE HİZMETE BAŞLADI



Google'ın dünya genelinde birçok ülkede uzun süreden beri aktif ettiği "Google Play Books" servisi nihayet ülkemizde hizmete açıldı. Google Play Store bünyesinde yer alan on binlerce kitaba dilerseniz Google'ın resmi uygulama mağazasında "Kitaplar" başlığından ya da dilerseniz Google Play Books'u buradan indirerek Android cihazınıza yükleyerek erişebilirsiniz.