9 Mayıs 2012 Çarşamba

'KURTULUŞ YOLU'NDA BÜYÜK COŞKU

Ulu önder Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım attığı Kurtuluş Yolu'ndan başlayan “Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü”nde, 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı 10 binden fazla öğrenci ile yurttaşlarca açılmaya başlandı. Dev bayrak, sokaklarda gezdirilerek Uğur Mumcu Parkı'na kadar açıldı.

GÜNLERDEN CHİLL-OUT

Bu yıl da festival sezonu müziği, doğası ve atmosferiyle Türkiye’nin en çok beklenen ve özgün etkinliği Chill-Out Festival İstanbul ile başlıyor. Dünyada lounge müziğin en iyi temsilcilerinin sahne aldığı benzersiz festivalin yedincisi 20 Mayıs Pazar günü geleneksel yeri olan Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşecek. Lounge FM 96.0’nın düzenlediği Chill-Out Festival İstanbul iyi müzik dinlemek, dostlarla karşılaşmak, çimenlerde güneşin tadını çıkarmak, gazete okumak, oyun oynamak, temiz hava almak, atıştırmak, kısacası keyifli bir gün geçirmek için ideal ortamı sunuyor.

BİNA ISI YALITIMINDA 'ARI MUCİZESİ'

Kütahya Fatih İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Nida Koçakyaşayan; arıların, kovandaki çatlak ve kırıkları kapatmak amacıyla ürettiği propolis maddesinin, binalarda harç katkı malzemesi olarak kullanıldığında ısı yalıtımında iyi sonuçlar alınabileceğini belirledi.

TAM ‘TABLETLİ’ ONLINE HASTANE

Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen “Dijital Hastane Projesi”nin uygulandığı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, dijital dünyanın olanaklarıyla hizmet dönemi başladı.

DİJİTAL SANATIN ÖNCÜSÜ KASA'DA

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, dijital sanatlar alanındaki öncü rolüyle tanınan Charles Csuri’yi ağırlıyor.

ANADOLU'DA NADİR BİR TURNA KEŞFİ

Doğa Derneği ve Dünya Turna Vakfı uzmanları tarafından iki yıldır yürütülen çalışmalara göre Doğu Anadolu Bölgesi’nde keşfedilen Anadolu dağ turnasının dünyadaki tüm dağılım alanı Doğu Anadolu , İran, Gürcistan ve Ermenistan’da yer alıyor. 20 çiftten az sayılarıyla dünyanın en nadir turnası olduğu ortaya konan Anadolu dağ turnası (Grus grus archibaldii) Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Muş, Sivas ve Van’da yaşıyor. Anadolu dağ turnası çok az sayıda Kafkasya ülkelerinde de görülüyor. Anadolu dağ turnalarının diğer turnalardan en önemli farkı başlarında kırmızı bir leke bulunmaması.