16 Nisan 2010 Cuma

FESTİVAL BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin biletleri yarın satışa çıkıyor.

RUSYA SON PLÜTONYUM REAKTÖRÜNÜ KAPATTI

Yerel haber ajanslarında yer alan habere göre, ADE-2 olarak bilinen reaktör, nükleer silah yapımında kullanılan maddelerin karaborsada satılmasından endişe duyan ABD ile Rusya'nın, Sovyetler Birliği döneminden kalan plütonyum üretim reaktörlerinin kapatılması yönündeki anlaşmaları kapsamında devre dışı bırakıldı.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÖRNEK ÜLKE: İSKOÇYA

İskoçya, rüzgâr, dalga ve akıntılardan yararlanarak yenilenebilir enerji üretimine büyük yatırım yapıyor. Ülke, 2050 yılına kadar Avrupa'nın toplam enerji ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılamayı hedefliyor.

İMÇ YIKILMAYACAK

S.S İstanbul Manifatura ve Kumaşçılar Çarşısı İşletme Kooperatifi, İMÇ'nin yıkılmasını öngören, Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Eminönü İlçesi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları sınırları içerisinde yer alan Süleymaniye, Barbaros Evleri ve Sultanahmet turizm merkezlerine ilişkin 22 Eylül 2005'te onanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.       

Danıştay 6. Dairesi, imar planlarını iptal etmişti. Davalı İstanbul Büyükşehir ve Eminönü belediye başkanlıkları, iptal kararını temyiz ederek, bozulmasını istedi.  Temyiz istemini görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, temyiz istemini reddederek, Daire kararını onadı.

ÇİZGİ ROMAN HAYRANLARI NEW YORK'TA BULUŞTU

Museum of Comic and Cartoon Art tarafindan duzenlenen MoCCA Art Fest 2010, geride bıraktığımız hafta sonu New York'ta binlerce okuru sanatçı, yazar ve yayıncıyla buluşturdu.

58 YILDIR ÖZLEMİYDİ...

Hayırsever iş adamı, Adana'nın Ceyhan ilçesinde gidebileceği lise olmadığı için yıllardır duyduğu özlemini, ilçenin Büyükmangıt beldesinde 16 derslikli fen lisesi ve 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yaptırarak giderecek.

İTÜ ROBOT OLİMPİYATLARI BAŞLADI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübünce düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatları-İTÜRO 10” İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başladı.

SABİHA GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda(İSG) 2010 yılının ilk üç ayında yolcu sayısı 2 milyon 201 bin oldu. 2010 yılı sonunda 11 milyon yolcu bekleyen havalimanında, ikinci pist için HEAŞ tarafından kamulaştırma çalışması için 100 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Ortalama 500 milyon dolara mal olması planlanan ikinci pistte ihale sürecine 2011'de girilmesi bekleniyor.