13 Eylül 2011 Salı

İSTANBUL'DA ŞİİRLİ GÜNLER

Türkiye ve dünyadan önemli şairleri bir araya getiren Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’nin dördüncüsü bugün başlıyor. 17 Eylül’e kadar sürecek festival 10’u yurtdışından toplam 24 şairi ağırlayacak. Bu yılın konuk ülkesi ise Makedonya.

GÜZ ÇİĞDEMİ 'KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR'

İngiltere'de bilim insanları güz çiğdemi (ya da acı çiğdem) bitkisinin özünden elde ettikleri ilacın kanserli hücreleri yok ettiğini söylüyor.

AKBANK CAZ FESTİVALİ YİNE DOPDOLU

Şehrin Sesi sloganı ile bu yıl 13 Ekim - 3 Kasım 2011 tarihlerinde dünyaca ünlü caz sanatçılarını ülkemizde ağırlayacak olan festival, zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch'lar ve Kampüste Caz konserleri ile dikkat çekiyor.

TÜRK BİLİMADAMININ MÜTHİŞ BULUŞU

Harvard Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi olan Umut Özcan, diyabetin gelişimine yol açtığına inanılan mekanizmaları alt üst edecek bir buluşa imza attı. Özcan, obezitede artan iltihabın diyabete neden olmadığını gösterdi.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA YARIM GÜN ÜCRETSİZ

Okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü trafik sorunu yaşanmaması için İstanbul'da belediyeye ait toplu ulaşım araçları, 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.