14 Ocak 2013 Pazartesi

TEMİZ TÜRKİYEM YARIŞMASI



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ikincisi düzenlenen Temiz Türkiyem yarışmasında, ''en temiz belediye'', ''en temiz sanayi tesisi'' ve ''en temiz organize sanayi bölgesi'' seçilecek.

GENCO ERKAL'IN SESİNDEN NÂZIM HİKMET ŞİİRLERİ



Nâzım Hikmet'in seçme şiirlerinden oluşan 'Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni' kitabı, kitap ve kitapla birlikte verilen 4 CD ekinden oluşuyor. CD'lerde sanatçı Genco Erkal'ın sesinden dinlenecek 51 Nâzım şiiri, şairin hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten, sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim yapılıyor.

DAMDAKİ BAHÇE



Şehir merkezinde oturma rahatlığından vazgeçmek istemeyen Danimarkalı bir mimar, yeşili ayağına getirmek için sıra dışı bir çözüm buldu.

ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Altın Küre Ödüllleri (Golden Globe) bu kez Oscar'ın habercisi olmadı. Oscar adaylıklarında beklediği başarıyı gösteremeyen, Ben Affleck'in "Argo" filmi Altın Küre ödül gecesine damgasını vurdu. Oscar adaylıklarında yıldızı parlayan "Lincoln" filmiyse Altın Küre'de neredeyse yoktu. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise emekliye ayrılacağı sinyalini veren Jodie Foster'ın oldu.

EXPO 2020'YE KADIN DESTEĞİ



Konak Belediyesi ile CHP’nin ortaklaşa yürüttüğü “EXPO 2020 İzmir’in Üreten Kadınları” projesi kapsamında Alsancak Sevgi Yolu’nda kurulan satış vagonlarına İzmirlilerin ilgisi büyük oldu.

ÖĞRENCİLER SİNEMA İLE TANIŞTI



Erzurum’un Oltu ilçesinde Karabekir İlkokulu’nca hazırlanan “Hayat Okulda Güzeldir” projesi ile okul öğrencileri sinema ile buluştu.