8 Ocak 2014 Çarşamba

YEREBATAN SARNICI'NA ZİYARETÇİ REKORU



Yerebatan Sarnıcı, geçen yıl tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırarak 2 milyon 214 bin 703 kişi tarafından ziyaret edildi.

ASTIM HASTALARINA LİFLİ BESİN TAVSİYESİ



Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma meyve, sebze ve tamamen tahıldan oluşan yiyeceklerin astım tedavisinde umulmadık bir faydası olabileceğini ortaya koydu.

BORUSAN 70'İNCİ YILINI SANATLA KUTLUYOR



Borusan, 70. yılı anısına, İstanbul Rumelihisarı'nda bulunan yönetim merkezi Perili Köşk'ün dış cephesinde özel bir video eseri sergilemeye başladı. Çağdaş sanatçı Thierry Dreyfus tarafından, Borusan'ın 70. yılına özel olarak üretilen video - ışık çalışması 'Our Dreams Remain Our Dreams' (Hayallerimiz Baki) adını taşıyor.

TÜRKİYE'NİN İLK YATILI MÜZESİ!



Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan müzede yatılı eğitim projesinde 3 yıl geride bırakılırken, binden fazla öğrenci bu süre içinde tarihle yatıp tarihle kalktı.
'Herkes Müzeye' projesi kapsamında Çorum Müzesi'nde 1 gece yatılı kalan öğrenciler, Hitit tarihini uzman eğitmenlerce verilen drama eşliğinde 3 bin 500 yıl önceki yaşamdan kesitlere âdeta tanıklık ediyor.

İZ BIRAKAN ESERLER ELGİZ'DE



Elgiz Müzesi’nin Süreli Sergi alanında, koleksiyondan İZ 14 isimli bir seçki gösterime sunuluyor. Müzenin 14. yılını işaret eden,  iz bırakmış iki ve üç boyutlu eserler ve video sanatı yer alacak.

SONY'DEN PS4 ALACAKLARA SEVİNDİRİCİ HABER



Sony, yeni konsolu PlayStation 4'te Blu-ray/DVD player'ın eski konsol oyunlarını çalıştırmayacağını açıklamıştı. Japon devi, yeni duyurduğu bulut hizmeti sayesinde bu kısıtlamanın ortadan kalktığını müjdeledi.