10 Ekim 2012 Çarşamba

KARİKATÜRÜN 'OSCAR'LARI SAHİPLERİNİ BULDU

80 ülkeden 944 sanatçının 2 bin 945 karikatür ile katıldığı serbest konulu 29. Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nın ödül töreni Hilton Convention Center'da gerçekleşti

İSTANBUL KİTAP FUARI AÇILIYOR

Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 17-25 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. İstanbul Kitap Fuarı’na yurt dışından 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak.

BÜ ALBERT LONG HALL KONSERLERİ BAŞLIYOR

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da onaltı yıldır yapılan Klasik Müzik Konserleri'nin "Boğaziçi Müzikle Daha Güzel" temalı yeni dönemi, 10 Ekim Çarşamba akşamı Alon Goldstein, Ilya Keler ve Amit Peled gibi üç dev sanatçının yer aldığı Tempset Trio konseri ile başlıyor.

KÜRE DAĞLARI AVRUPA'NIN EN İYİSİ

WWF-Türkiye’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürüttüğü  “Orman Koruma Alanlarının Güçlendirilmesi Projesi” tamamlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Küre Dağları Milli Parkı, Avrupa’nın iyi yönetilen ve başarılı sürdürülebilir turizm uygulamalarının yapıldığı Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın 13. PAN Park’ı oldu. PAN Parks sertifikası, projenin 8 Ekim’de Ankara Hilton’da gerçekleştirilen kapanış toplantısında, PAN Parks Vakfı Genel Müdürü Zoltan Kun tarafından Milli Park yöneticilerine verildi.

DİJİTAL MEDYA OKULU 17 KASIM'DA BAŞLIYOR

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Medya Derneği işbirliği ile Dijital Medya Okulu açılıyor. Medyadaki teknolojik değişimlerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak ve yeni iş fırsatları oluşturmak amacıyla açılan okul 17 Kasım'da başlayacak.

ÇOCUKLAR KİMYAYI EĞLENEREK ÖĞRENECEK

6-12 yaş grubu çocuklara hayatın içinden deneylerle kimyayı sevdirmeyi amaçlayan BASF Kids'Lab projesi, 11-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern'de gerçekleştirilecek.

2 BİN YILLIK "JAKUZİ" BULUNDU

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada yapılan arkeolojik kazıda 2. yüzyıla ait hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzındaki masaj havuzu ortaya çıkarıldı.

NOBEL ÖDÜLÜ FİZİK ALANINDA İKİ İSME VERİLDİ

İsveç’teki Nobel Kurumu, 2012 Nobel Ödülü’nün Fizik alanında iki isme verdi. Fransız Haroche ve ve ABD’li Wineland, “bireysel kuantum sistemlerinin ölçülmesi ve yönlendirilmesi alanında” gerçekleştirdikleri deneylerle Fizik Ödülü’nü kazandı.

DOMATES 'İNMEYİ ÖNLÜYOR'

Finlandiya'da araştırmacılar domates ağırlıklı bir beslenme rejiminin inmeyi önleyebileceğini belirtiyor. Domates, biber ve kavunda bulunan likopen adlı parlak kırmızı renkli kimyasal madde incelendi.