22 Nisan 2011 Cuma

İZMİR DAĞ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ile Dağ Kültürü Derneği (DKD) ortak organizasyonu ile düzenlenen, 1. İZMİR Dağ Filmleri Festivali, 22 – 24 Nisan 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet” ve “İdadik’ten” temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak.

DOĞAL YAPILARA İLGİ DUYANLAR İÇİN

Ekolojik mimari ve doğal yapılarla ilgili uygulamalı atölye çalışması 4-11 Haziran’da Kazdağı’nda gerçekleşecek.

ÇÖPTEN CEVHER ÇIKARDI

Ailesinin inşaat şirketindeki eski kamyon ve çekicilerle koleksiyon oluşturmaya başlayan Engin Turhan, hurdalığa ya da boş bir arazide çürümeye terk edilen araçlara ‘can vererek’, az sayıda kalmış araçların bulunduğu klasik araç koleksiyonu oluşturdu.

İZMİRLİ PROFESÖRLERİN BÜYÜK BULUŞU

Dünyada ilk defa tanımlanan 2 yeni sucul canlı türüne 'Megamphopus katagani' ve 'Dikerogammarus istanbulensis' adı verildi. Canlılardan ilkinin deniz ortamında, ikincisinin ise tatlı su ortamında yaşadığı tespit edildi.

ROCK'N COKE'A ELEKTRONİK TAKVİYE: MOBY VE MOGWAİ

Henüz programı açıklanmadan biletleri satışa sunulan Rock’n Coke’ta sahne alacak isimler bir bir belli oluyor. Festivalin son bombaları elektronik dans müziğin Amerikalı dev ismi Moby ve post-rock’ın İskoç ismi Mogwai oldu. En son 2003’te Parkorman’da bir konser veren Moby sahne performansıyla izleyenleri büyülemişti. Mogwai ise 2005’te iptal edilen İstanbul konserini 2006’da Yeni Melek’te verdiği konserle telafi etmişti.

ENBE’DEN ANLAMLI KONSER

Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası, Türk Eğitim Derneği yararına konser verdi.