17 Nisan 2013 Çarşamba

NAZIM'IN ÇİZGİ FİLMLERİ SEYİRCİYLE BULUŞUYOR



Nâzım Hikmet’in hayatının son yıllarında, SSCB’de yaşarken senaryosunu yazdığı ve üretim sürecine dahil olduğu bu kısa canlandırma filmler, şairin 111. doğum yıldönümü ve 50. ölüm yıldönümü olan 2013 yılında M. Melih Güneş’in araştırması sonucu 50 yılın ardından gün yüzüne çıktı.

20. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 2-18 TEMMUZ'DA



Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin destek verdiği 20. İstanbul Caz Festivali'nin programı, Salon İKSV'de yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

BALIK PARAZİTİ BİLİM ADAMLARINA İLHAM KAYNAĞI OLDU



Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, bir balık parazitinin, cerrahide yaraların kenarlarını yan yana getirmek ve tutturmak için kullanılan metal çengellerden (agraf) daha dayanıklı ve güvenilir olduğunu gösterdi.

AYDIN DOĞAN ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU



"2013 Aydın Doğan Ödülü" sahiplerini buldu. Ödül, Türk müziğine katkılarından dolayı sanatçı Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı'na verildi.

YÜKSEK TANSİYONA KARŞI KIRMIZI PANCAR SUYU



İngiltere'deki Barts ve Londra Tıp Fakültesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde bir bardak pancar suyu (250 ml) içenlerin yüksek tansiyonunun normal seviyeye indiğini gösterdi.

BARTIN'A KEDİ EVİ



Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde kedi evi yapılmak üzere çalışmalara başlandı.

SHAKESPEARE’İN MİRASI İLK KEZ TÜRKİYE’DE!



Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15. yılında İngiltere’nin en köklü tiyatrolarından biri olan Globe Tiyatrosu’nu ağırlayacak.