25 Temmuz 2014 Cuma

YHT'NİN BİLET FİYATI BELLİ OLDU



Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT)'nin resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul Pendik Garı'nda, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

BİSİKLETLE SAHİL TEMİZLİĞİ



Bisikletli Gezginler Derneği üyesi bir grup, deniz ve kıyı temizliği etkinliği düzenledi.

9. ÇEŞME KİTAP VE KÜLTÜR-SANAT GÜNLERİ



Çeşme ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek "Kitap ve Kültür-Sanat Günleri", bugün başlıyor.

HIRVATİSTAN İLE VİZE ANLAŞMASI



16 Mayıs 2014 tarihinde Zagreb'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 20 Haziran 2014 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

'İTALYAN İŞİ' SİNEMA PARKI AÇILIYOR



İtalya'nın ilk sinema temalı eğlence parkı olan "Cinecitta World" ziyaretçilere birçok filme evsahipliği yapan setlerde gezme ve oyun parkında eğlenme şansı verecek.

GÜNEY ŞELALESİ ZİYARETE AÇILDI



Denizli’nin Güney ilçesindeki Güney Şelalesi, çökmesinin ardından heyelan bölgesinde yapılan düzenlemelerle şelalenin suyu tekrar eski yerine verilerek, ziyarete açıldı.

SU KİRLİLİĞİ TARİHE KARIŞIYOR!



Kesin bir rakam bilinmese de bilim adamlarına göre okyanuslarda yaklaşık 1 milyon ton plastik atık bulunuyor ve bu atıkların hepsi geri dönüştürülebilir. Bundan daha kötü durum ise şu an Atlantik okyanusunda 2, Pasifik okyanusunda 2, Hint okyanusunda 1 tane olmak üzere okyanuslarımızda toplam 5 tane atıklardan oluşan yüzen ada var. Gerek doğanın güzelliği açısından gerekse canlıların yaşam alanlarının korunması açısından son derece zararlı olan bu duruma geliştirilen çözüm ise çok basit.

ALTIN ASLAN’A TÜRKİYE KÖKENLİ İKİ İSİM TALİP



Dünyanın en köklü film festivali Venedik, resmi programını dün açıkladı. 27 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde 71. kez düzenlenecek festivalde büyük ödül Altın Aslan için hem Fatih Akın yeni filmi ‘The Cut’la hem de Kaan Müjdeci ilk filmi ‘Sivas’la yarışacak.