20 Mayıs 2013 Pazartesi

ORDU'YA DÜNYANIN EN BÜYÜK 'ÇİKOLATA VADİSİ' KURULACAK



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çikolata Vadisi Projesi, Gülyalı ilçesinde yaklaşık 60 dönümlük bir arazi içinde kurulacak. Özellikle çocuklarımız bu habere çok sevinecek" dedi. Bütçesi 5 milyon lira olan ve dünyada bu ölçekte ilk kez yapılacak proje, iki yılda tamamlanacak.

DADAŞ FİLM FESTİVALİ'NDE KAZANANLAR BELLİ OLDU



8. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında yapılan yarışmada, en iyi erkek oyuncu İlyas Salman, en iyi senaryo yazarı Emin Alper, en iyi görüntü yönetmeni George Chiper, en iyi film "Lal Gece" seçildi.

10. PARİS TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI



Fransa'nın başkenti Paris'te geleneksel olarak düzenlenen Türk filmleri festivali, 10. kez seyirciyle buluştu.

BİFO SEZONU THOMAS HAMPSON İLE KAPATIYOR



Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) sezonun son konserini Perşembe günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar UKSS'de Sascha Goetzel yönetiminde verecek. Konserin solisti ünlü bariton Thomas Hampson.

ESKİŞEHİR'DE 'BALMUMU ÜNLÜLER' MÜZESİ



Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madam Tussaud Müzesi'nin Türkiye'deki ilk ve tek örneği olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi' açıldı.

SAKIN KAÇIRMAYIN, PİŞMAN OLURSUNUZ



Dünyanın en önemli müzik otoritelerince 20 ve 21’inci yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, 28 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde konser verecek.