25 Kasım 2010 Perşembe

2010 AĞA HAN MİMARLIK ÖDÜLÜ EMRE AROLAT’IN

Dünyanın en bilinen mimarlık ödüllerinden Ağa Han Mimarlık Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Mimar Emre Arolat, 1977’den beri her üç yılda bir verilen ödüllerde bu yıl tek başarılı Türk isim oldu.

İŞTE KİLO ALMAMAK İÇİN EN İDEAL DİYET

Danimarkalı bilim adamları, 8 Avrupa ülkesinde yapılan ve bu alanda şimdiye kadarki en geniş çaplı araştırmada, kilo almamak için ideal rejimi tespit etti.

SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN ÇOCUK YÜZLERİ

Alçı bandaj, streç film, vazelin, raptiye,tutkal, çıta, fırça, makas, boya, pano suntası… Bunlar Kartal Emine ve Hasan Aytaçman İlköğretim Okulu’ndan 96 öğrencinin, sokak çocukları için hazırladıkları sanat eserinin malzemeleri.

FELÇLİ KASLARA HAREKET İMKANI

Araştırmacılar, omuriliğe bağlı felç geçirmiş kişilerin bacak kaslarını çalıştıracak implant şeklinde bir mikroçip geliştirdiler. Bir çocuğun tırnağı büyüklüğünde olan çip, kasları uyarmak üzere yerleştirileceği omurilik kanalına sığabilecek kadar küçük.

TAKSİYE PARASIZ BİNİLECEK

Kent içi ulaşımda ücretlendirme konusunda yeni bir yapılandırma içerisinde olduklarını, Akbil'in yerini şehir kart konseptine uygun elektronik karta bıraktığını anlatan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, ilk uygulaması İETT otobüslerinde ve metrobüste başlatılan elektronik kartı, minibüs ve taksileri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırmak istediklerini bildirdi.