29 Mayıs 2013 Çarşamba

YILDIZ İSİMLER ISTANCOOL'DA BULUŞACAK



Julie Taymor, Lynne Ramsay, Harmony Korine, Francesco Carrozzini, Felicity Jones, Elliot Goldenthal gibi yönetmen, fotoğrafçı, oyuncu ve sanatçılar Istancool'da buluşacak.

BAKIRKÖY BOTANİK PARKI 2 HAZİRAN'DA AÇILACAK



İçerisinde doğal gölet, gezi ve dinlenme ile çocuk oyun alanları, botanik ve tematik bahçeler, restoran, kafeterya, piknik alanları bulunan park, 2 Haziran'da açılacak. Parkın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını aktardı.

EROL AKYAVAŞ'IN 'RETROSPEKTİF' SERGİSİ



Ünlü ressam Erol Akyavaş'ın 1950'li yıllarda başlayan ve 1990'lı yılların sonuna uzanan yaklaşık yarım yüzyıllık sanatsal birikiminden 290 eserlerin yer aldığı "Retrospektif" sergisi basına tanıtıldı.

NEDİM GÜRSEL'E FRANSA'DAN ÖDÜL



Fransa Akdeniz Roman Ödülü bu yıl, Paris’te yaşayan Türkiyeli yazar Nedim Gürsel’e verildi. 

400 YIL ÖNCESİNE AİT DONMUŞ BİTKİLER CANLANDI



Bilim insanları, yüzyıllar önce "Küçük Buzul Çağı" döneminde donan bazı bitkilerin yeniden yeşerdiğini açıkladı. 400 yıllık karayosunu örneklerinin laboratuar koşullarında canlandığı görüldü.

GOOGLE MAPS'TE ARTIK BİSİKLET YOLLARI DA VAR.



Google düzenlediği I/O konferansında yeni tasarımını görücüye çıkardığı Google Maps, artık bisiklet yollarını da içerecek. Bisiklet kullanarak uzun yolculuklar yapmayı sevenler, Google Maps'i kullanarak artık Avrupa yollarında daha rahat yolculuk yapabilecek. Google Almanya, Fransa, Polonya, İrlanda, Lüksemburg ve Lihtenştayn'ı da harita listesine ekledi.

EUROPALİA FESTİVALİ, TÜRKİYE İLE YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Europalia Uluslararası Sanat Festivali, 25. etkinliğini 2015 yılında Türkiye ile gerçekleştirmeye karar verdi.