13 Haziran 2012 Çarşamba

DENİZLİ'DE ATHENA'NIN TAPINAĞI ORTAYA ÇIKTI

Denizli'nin Eskihisar Mahallesi yakınındaki antik kent Laodikya'da yapılan kazı çalışmalarında M.S. ikinci yüzyıla ait dokuma tanrıçası Athena'ya adanmış tapınak bulundu.

İZMİR OVALARI SUYA DOYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İzmir'in ovalarını suya doyuracak projeleri hızla tamamlanıyor. İzmir'de hızlandırılan çalışmalar ve Seferihisar Kavakdere Barajı ve sulaması, Güzel Hisar Barajı, Mansap Ovaları Sulaması gibi tamamlanan projelerle 9 yılda 91 bin 040 dekar arazi sulamaya açılırken Bakırçay Kınık projesi ile toplam 183 bin 040 arazi daha suya kavuşacak.

ÜSKÜDAR-KARAKÖY MOTOR SEFERLERİ BAŞLIYOR

Şehir Hatları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yolculardan gelen talepleri değerlendiren Şehir Hatları, “Haliç hattı” tarifesine Üsküdar–Karaköy seferlerini entegre edecek.

DANSIN HOLLANDALI YILDIZLARI GELİYOR

Çağdaş dansın dünyadaki en başarılı temsilcilerinden Nederlands Dans Theater, Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları kapsamında bir kez daha İstanbul’da.

ÇÖP DEĞİL HAMMADDE

Avrupa Birliği de israfı önlemek ve çöpe atılan elektronik aletlerden yeniden faydalanmak için geri dönüşüm sistemini zorununluluk haline getirmeyi planlıyor. Avrupa Birliği Komisyonu'nun elektronik aletlerin hammadde olarak geri dönüştürülmesini yasal yükümlülük haline getiren yasa tasarısı da Avrupa Parlamentosu'ndan geçti.

İTÜ'DEN BÜYÜK BAŞARI

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) desteğiyle ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen, ''Mikro Uydu Yarışması Tasarla, Yap, Fırlat'' yarışmasında Türkiye'yi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) temsil etti.

DEVLET TİYATROLARI'NA ÖDÜL YAĞMURU

Sanat Kurumu'nun 2011-2012 Sezonu için 13 dalda belirlediği geleneksel Tiyatro Ödülleri'nden 10'u Devlet Tiyatroları'na verildi.

HAREM-İ HÜMAYUN SERGİSİ

Topkapı Sarayın'nda bulunan ve daha önce sergilenmemiş eserlerden oluşan "Harem-i Hümayun" adlı sergi sarayın Has Ahır Salonu'nda açıldı.