29 Nisan 2011 Cuma

İSTANBUL GÜLMEYE HAZIRLANIYOR


İstanbul; müzik, tiyatro ve film festivallerinin ardından, Uluslararası Mizah Festivali ile yepyeni, içerik ve boyut açısından benzeri görülmemiş bir festivalle tanışacak. Uluslararası Mizah Festivali; “Gülmek gerginlikleri alır, uzaklıkları azaltır, haşarıdır, zekâ göstergesidir, çocuksudur” düşüncesiyle yola çıkıyor.

BİR TÜRK İTALYA'DA AYAKTA ALKIŞLANDI

Bu yıl 74'üncüsü düzenlenen ve İtalya'nın siyasi birliğini sağlayışının 150. yıl dönümüne adanan Maggio Musicale Fiorentino Festivali, dün akşam Ferzan Özpetek'in yönetmenliğini üstlendiği, İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin Aida operasıyla açıldı.

İLK DEFA OYUNCAKLA TANIŞACAKLAR

Batman Üniversitesinin öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında, ihtiyaç sahibi 700 Batmanlı çocuğa oyuncak dağıtılacak.

KLASİĞİN YILDIZLARI GELİYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 39. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı. Borusan Holding desteğiyle 4-29 Haziran arasında gerçekleşecek festivalin bu yılki teması ‘Uzaklara Yolculuk’. Üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak festivalde, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Renée Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler sahne alacak. Bu isimlerin yanında klasik müzik dünyasının önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası’nın da aralarında bulunduğu 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul sahnelerinde ağırlanacak.

ENGELLERİNİ EĞİTİM İLE AŞTILAR


Gaziantep’te faaliyet gösteren Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir yıldır eğitim gören zihinsel ve bedelsel engelli çocuklar, becerilerini sergilerken izleyenleri şaşırttı.