14 Ocak 2014 Salı

KALP YARASINA SÜPER YAPIŞTIRICI



Sümüklüböceklerden esinlenerek geliştirilen yeni bir yapıştıcı türünün ameliyatlarda saniyeler içinde yaraları kapatacağı açıklandı.

KÜRESEL ISINMAYA NEDEN OLAN GAZLARI, ENERJİYE DÖNÜŞTÜREN YÖNTEM



Küresel ısınmanın en büyük sorumlularından karbondioksit ve metan gazının elektriğe dönüştürülmesine dayanan biyogaz, en etkin yenilenebilir enerjilerden biri olarak hızla yayılıyor. Biyogaz, sera gazlarının azalmasından, su kirliliğinin ortadan kaldırılmasına kadar birçok doğa dostu fayda sunuyor.

FOTOĞRAF SANATÇISI SÜER'E BÜYÜK ONUR



Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, uluslararası fotoğrafçılık dergisi Light and Composition tarafından "Ayın Fotoğrafçısı" ilan edildi.

DADAY, SAFRANBOLU OLMA YOLUNDA



Kastamonu'nun Daday İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Hasan Fehmi Taş, ilçedeki 82 konaktan tescilli olan 22'sinin restore edilerek turizme açılması için çalışma yapıldığını söyledi.

MODERN SANATA KOMŞU ZİYARETİ



İstanbul Modern, kuruluşunun 10’uncu yılı kapsamında ‘Komşular-Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar’ başlıklı yeni sergisini açtı.

KAHVE HAFIZAYA BİRE BİR



ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’nden biliminsanları kafein tüketiminin uzun süreli hafızayı güçlendirdiğini ortaya çıkarttıklarını açıkladı.