17 Temmuz 2013 Çarşamba

BÜTÜN ÖDÜLLER 'ÇÖP'E



Fransa , İtalya, İspanya, Mısır ve Tunus gibi ülkelerden yönetmen ve televizyoncuların yer aldığı 17. Uluslararası Akdeniz Belgesel Film Festivali’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünü Türkiye ’den yönetmenliğini Burak Türten’in yaptığı ‘Çöp’ belgeseli kazandı. Çöplerden geçimini sağlayan insanların anlatıldığı belgeselde çocukların hastane atıklarıyla oynadığı çarpıcı görüntüler yer alıyor.

CEVİZ, PROSTAT KANSERİNDEN KORUYOR



Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılarına göre cevizin prostat kanserinden koruduğu belirlendi.

TAŞ OCAĞINDA FESTİVAL BAŞLADI!



Bu yıl onuncusu düzenlenen ‘Let’s Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’, önceki akşam Piyanist Gülsin Onay ve sanatçının keman sanatçısı oğlu Erkin Onay’ın birlikte verdikeri konserle başladı.

ROCK'N COKE VOLUME 2: EDİTORS



Türkiye ’nin en büyük açıkhava müzik festivali Rock’n Coke’un bu yılkı programı yeni açıklanan isimlerle yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Geçen hafta Arctic Monkeys ve Hurts’ü açıklayan Rock’n Coke, şimdi de bu yıl dev müzik festivallerini sallayan, sahne performansları dillere destan Editors, yerinde duramayan çılgın grup Klaxons, elektronik dünyasını soprano vokaliyle birleştiren Ellie Goulding, 90’lar Brit synth-pop ilhamlı müthiş şarkılarıyla çıkışta olan La Roux ve prestijli Q dergisinin favori grupları arasında yer alan fazlasıyla eğlenceli The Cribs gibi isimleri duyurdu.

JAMZZ'A BAŞVURULAR BAŞLADI



23. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması'na başvurular başladı.

ANGRY BIRDS MACERAYA DEVAM EDİYOR!



Geçtiğimiz Kasım ayında Star Wars macerasına başlayan sevilen mobil oyun Angry Birds, seriye uzayda devam ediyor. Resmi sitesi üzerinden serinin yeni oyunu Angry Birds Star Wars II ile ilgili bazı bilgiler paylaşacağını duyuran Rovio, beklendiği gibi oyunun çıkış tarihi ve eklenecek yeni karakterler gibi merak edilen konulara açıklık getirdi.

ŞİZOFRENİ, PARKİNSON VE ALZHEİMER TEDAVİSİNDE UMUT



Turgut Özal Üniversitesi, Voltametri teknik alt yapısını kullanarak Şizofreni, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların teşhis ve tedavisinin kısa sürede yapılabileceği bir sistem üzerinde çalışıyor.