24 Eylül 2010 Cuma

KREDİ KARTI FAİZİNDE İNDİRİM

Merkez Bankası, kredi kartı için uygulanan aylık azami akdi faiz oranlarının TL cinsi için yüzde 2,69'dan, yüzde 2,44'e düşürüldüğünü belirterek, ''söz konusu oranlar azami oranlar, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmuyor'' açıklamasında bulundu.

EN İYİ REKLAM TASARIMLARI İSTANBUL'DA

Cannes Lions Ödüllü İşler Sergisi, 1 Ekim'de Sabancı Müzesi'ndeki The Seed'de açılıyor. Sergi, 24 bin reklam arasından seçilen 800 işi kapsıyor

KÖYDEKİ ÖĞRENCİ DE OPERA İLE TANIŞACAK

Antalya Devlet Opera ve Balesi ''Bir Piyano ve 4 Solist Projesi'' çerçevesinde Antalya'daki varoş ve köylerde okullar başta olmak üzere 31 okulda klasik müzik eserleri, opera ve aryaları öğrenci ile buluşturacak.

20 GÜNLÜK CAZ ŞÖLENİ

Caz dünyasının önemli ve sıra dışı isimlerine 19 yıldır yer veren Akbank Caz Festivali bu yıl 20. yaşını kutluyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün akşam saat 21.00'de, yenilikçi tarzıyla caz dünyasını yıllardır etkileyen ve 17 kez Grammy ödülü kazanan Count Basie Orkestrası'nın konseriyle başlayan festival, caz severleri kendi tarzlarında 'usta' kategorisine girebilecek müzisyenler ve topluluklarla buluşturacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK RÜZGAR ÇİFTLİĞİ, İNGİLTERE'DE KURULDU

Enerji şirketi Vattenfall, açılışı yapılan rüzgar enerjisi çiftliğinde, 100 rüzgar türbini bulunduğunu belirterek, burada yılda 200 binden fazla konuta yetecek düzeyde elektrik üretileceğini bildirdi.