5 Temmuz 2011 Salı

ÜNİVERSİTELER 51 BİN DAHA FAZLA ÖĞRENCİ ALACAK

Üniversitelerin kontenjanları geçen yıla göre yüzde 7,3'lük artışla 708 bin 274'den 759 bin 668'e yükseldi. Devlet üniversitelerine 657 bin 347 kontenjan ayrıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA GEÇİCİ KİMLİK KOLAYLIĞI

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, yanında kimliği bulunmayan vatandaşlara geçici kimlik verilerek iç hat uçuşlarını yapabilmeleri için kolaylık sağlandığını belirtti.

PINAR KÜR'DEN YAZAR ADAYLARINA DAVET

Edebiyatta 35. yılını dolduran ve “Yarın Yarın”, “Küçük Oyuncu”, “Asılacak Kadın”, “Bir Deli Ağaç” “Akışı Olmayan Sular”, “Bitmeyen Aşk”, “Bir Cinayet Romanı” , “Sonuncu Sonbahar” ve “Hayalet Hikayeleri” gibi kitaplarıyla tanıdığımız Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Pınar Kür, bu yaz amatör veya profesyonel yazı yazmakla ilgilenen tüm yazar adaylarını Ayvalık’ta bekliyor.

SITKI OLÇAR "ÇİNİDEN ÇEŞMELER VE PANOLAR" SERGİSİ

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 2010 yılında kaybettiğimiz dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar'ın (Sıtkı usta) serlerine 7 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında bir kez daha ev sahipliği yapıyor.

BİN 500 ROBOT İSTANBUL’A GELİYOR

Dünya genelinde 40 ülkeden 3000'e yakın robot araştırmacısı, yaptıkları 1500’ü aşkın son teknoloji robotlarıyla, 5-11 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek RoboCup 2011 Robot Olimpiyatları’nda birbirleri ile yarışacak.

PEGASUS ÜSKÜP'E UÇUYOR

Pegasus Havayolları, 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren İzmir'den, 16 Ağustos 2011 tarihinden itibaren İstanbul'dan, Makedonya'nın başkenti Üsküp'e uçuş başlatacak.

TARİHİ KIRKPINAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 650'nci kez yapılacak olan Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri, yürüyüş kortejinin belediye binası önünde toplanmasıyla başladı.

MALATYA - 19. GENEL SANAYİ VE TİCARET FUARI, ULUSLARARASI KAYISI FESTİVALİ

Malatya'da 6-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Uluslararası Kayısı Festivali'nde girişin ücretsiz olacağı, araçlardan ise 5 TL otopark parası alınacağı bildirildi.