14 Kasım 2012 Çarşamba

413 BİN KİŞİ ATA'SINA KOŞTU

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir'i 413 bin 568 kişi ziyaret etti.

BİTKİSEL HAYATTA AMA ‘AĞRIM YOK’ MESAJI VERDİ

Kanada'da 10 yıldan uzun süredir bitkisel hayatta bulunan bir hastanın doktorları ile iletişim kurmayı başardığı bildirildi.

TELEFONUN PİLİ SALLAYINCA DOLACAK

ABD'deki Virginia Tech Üniversitesi'nden Shashank Priya ve ekibi, cep telefonlarında ses, basınç ve hareketi enerjiye dönüştürecek yeni bir sistem üzerinde çalışma sürdürüyor.

DİŞ İMPLANTINDA 3 BOYUTLU DİJİTAL DÖNEM

Rehberli dijital uygulamalar ile hekim hatasını sıfırlayan teknolojik gelişmeler, diş implantı uygulamalarında hasta konforunu en üst seviyeye çıkarıyor. Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu, Türkiye’de yeni yeni uygulanmaya başlanan “rehberli implantoloji”nin, hem riskleri azalttığını, hem de hasta konforunu inanılmaz derecede arttırdığını söyledi.

TİKA'DAN MAKEDONYA'YA "ALİ RIZA EFENDİ ANI EVİ"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğduğu Kocacık Köyü'nde "Ali Rıza Efendi Anı Evi" inşa ediyor. Yapımı tamamlanan evin tanzim ve tefrişatı Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle orijinaline uygun olarak yapılıyor.

AVRUPA KONSEYİ'NDEN "LABİRENT" FİLMİNE ÖDÜL

Avrupa Konseyi'ndeki üye ülkelerin temsilcilerinin jüri üyeliğini yaptığı ödül töreninde, Tolga Örnek'in Eurimages tarafından desteklenen “Labirent” filmi “jüri özel ödülüne” layık görüldü.

'EN KAHRAMAN RIDVAN' VE 'TİPİTİP' BU SERGİDE

'En Kahraman Rıdvan' ve 'Tipitip'in yaratıcısı, Gırgır dergisinin unutulmaz çizerlerinden Bülent Arabacıoğlu'nun, 'Bülent'in çizgi dünyası' adlı sergisi İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde bugün açılıyor.

SUSAM SOKAĞI TİM’DE

80’li ve 90’lı yılların ünlü çocuk programı Susam Sokağı (Sesame Street) karakterlerinden yola çıkılarak hazırlanan ‘Susam Sokağı Live’ müzikali, İstanbul’a geliyor. Müzikal 28 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde Doğa Koleji’nin ana sponsorluğunda TİM Maslak Show Center’da sahnelenecek. Müzik Direktörlüğünü ve şarkı sözü uyarlamasını Emre Yılmaz’ın üstlendiği ‘Susam Sokağı Live’ mükizalinin seslendirmesini ünlü isimler yaptı.