17 Mayıs 2011 Salı

ANTALYA'NIN "GÜNEŞ EVİ"

Enerjisi güneşten, rüzgârdan; suyu yeraltından, yağmurdan, yandaki dereden. Sebzesi, meyvesi kendi serasından; yemeği güneş fırınından. Yapı malzemeleri ne doğaya zarar veriyor, ne size. Karbon salınımı yok, fatura yok.

ÇARPIK DİŞLERE TELSİZ TEDAVİ


Diş Hastalıkları Tedavisinde uygulanan yeni teknoloji ''Invasilign'' yöntemi ile tel ve braket kullanılmadan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi mümkün...

TÜRK DOKTORDAN 'BEYNİN SIRRINI ÇÖZEN' BULUŞ

İnsan beyninin oluşumdaki en büyük gizemlerden biri, Yale Üniversitesi'nde genetik üzerine çığır açıcı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Murat Günel'in Türkiye'deki araştırmacılarla işbirliği sonucu çözüldü. Çalışma sonunda, insan beynine şekil vererek, zekânın oluşmasına zemin hazırlayan yeni bir gen keşfedildi. "Laminin- gamma3'' isimli genin keşfi, beyinsel hastalıkların engellenmesi için kritik rol oynuyor.

ENGELLİLER HAFTASI ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir haftalık etkinlik programı, engelliler ve ailelerinin yüzünü güldürdü. Hafta boyunda yüzlerce engelli ve ailesi düzenlenen piknik, gezi ve spor şöleninde bir araya geldi. Paneller ve sergilerle renklenen hafta boyunca engelliler konusunda toplumda farkındalık yaratmak hedeflendi.

ÇOCUKLARIN YÜZLERİ "GÜNEŞİN İZİNDE" AYDINLANDI

Türkiye’yi karış karış gezen ressam Ahmet Güneştekin, Türkiye’nin farklı şehirlerine resim sanatını götürüyor. “Ustalarla Güneşin İzinde” adlı projeyi hayata geçiren Güneştekin, 2011 yılının ilk durağı olarak Urfa’da Tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarında çocuklarla buluştu. Resmin büyülü dünyası ile yüzleri aydınlanan onlarca çocuk, yüzyıllar öncesinin üniversitesinde büyüklere mutluluk dersi verdi.

ÇOCUK BAKICILIĞI KURSİYERLERİ SERGİ AÇTI

Batman İş Kur ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen çocuk bakıcılığı kursunu başarıyla tamamlayan 25 öğrenci düzenledikleri sergiyle sertifikalarını aldı.