6 Nisan 2011 Çarşamba

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ KURULDU

THK'dan yapılan açıklamada, ülkenin havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personelin karşılanması amacıyla ''Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'' adı altında bir vakıf üniversitesi kurulduğu bildirildi.       

ENGELLİ SPORCULARDAN 3 DÜNYA REKORU

Antalya'da bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen IBSA Görme Engeliler Dünya Oyunlarında bayanlarda Türk sporcular 3 dünya rekoru kırdı.

BU MAHALLEDE KADIN BİRLİĞİ VAR

Senem Gül, İstanbul'un yoksul bir mahallelerinden biri olan Nurtepe'de yaşayan bir ev hanımı… Gül, mahalle kadınlarının ortak sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla İlk Adım Kadın Kooperatifi'nin kurulmasına öncülük ederek, kadın liderliğine de yeni bir yön vermeyi başardı.  

MÜZİK ZİYAFETİ BAŞLADI

Bu yıl 28’ncisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali başladı. Açılış konserinde Şef Gürer Aykal yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile Borusan Quartet Muammer Sun ve Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin seslendirdi.

HONG KONG TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ 13 NİSAN’DA

İzmir Sinema Derneği’nce, 13-17 Nisan tarihleri arasında Hong Kong’da 2. Türk Filmleri Festivali düzenlenecek. Festivale Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğu'nun da destek verdiğini belirten İzmir Sinema Derneği Başkanı Kırmızıgül, festivale Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun da maddi katkısı olduğunu belirtti.

İÜ, EĞİTİMDE MEKAN ENGELİNİ KALDIRIYOR

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, "Yeryüzünde Bir Okul Yapmak" sloganıyla, zaman, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internet üzerinden eğitim vermek suretiyle öğrenimi hızlandırmayı hedefliyor.