31 Ekim 2013 Perşembe

TÜRK KAHVESİNE UNESCO KORUMASI



Türk kahvesi kültür ve geleneği Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi tarafından "temsili listeye" alınacak.

GENCO ERKAL, VİYANA SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR



Usta oyuncu Genco Erkal; tek kişilik muhteşem oyunu “İnsanlarım”la, 1 Kasım Cuma akşam saat 19.00’da Viyana Akzent Theater’da, Viyana’daki tiyatro severlerle buluşuyor.

AKBANK CAZ FESTİVALİ ÜNİVERSİTELERDE



Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali'nin bir klasiği haline gelen ve bu yıl beşincisi düzenlenen, "Kampüste Caz" etkinliği rotasına yeni şehir ve isimler ekleyerek yoluna devam ediyor.

SİGARAYA YENİ YAŞ SINIRI...



Türkiye'de olduğu gibi ABD'nin New York kentinde de sigara satışında 18 yaş sınırı uygulanıyordu. Kent Konseyi bir karar aldı ve sigara satış yaşını yükseltti.

AMASYA'DA TANRIÇA FİGÜRLÜ MOZAİK BULUNDU



Amasya'da gerçekleştirilen arkeolojik kazıda, Roma dönemine ait olduğu belirtilen tanrıça figürlü mozaik ortaya çıkarıldı.

BERLİN FİLARMONİ AYAĞINIZA GELİYOR



Dünyanın en prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni’nin konserini ‘canlı’ izlemek için Berlin’e gitmeniz gerekmiyor. Pera Müzesi ’nin Goethe-Institut İstanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle başlattığı ‘canlı’ Dijital Konser Serisi’nin ikincisi 2 Kasım Cumartesi günü saat 21.00’de gerçekleştirilecek.

FESTİVALLERİN KREMASI MALATYA'DA



Bu sene gerçekleşen festivallerden ya ödülle dönen ya da üzerine çokça konuşulan filmler bu sefer toplu halde Kristal Kayısı için yarışacak. 15 - 21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 4’üncü Malatya Film Festivali programını açıkladı. Festivalin ulusal uzun metraj yarışmasında bu sene Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülünü paylaşan ‘Kusursuzlar’dan Adana Altın Koza Film Festivali’nde yine aynı kategorideki ödülleri paylaşan ‘Gözümün Nuru’ ve ‘Yozgat Blues’a zengin bir program var.

PAHA BİÇİLMEZ MÜCEVHERLER İLK KEZ SERGİLENİYOR



Dünyanın en değerli mücevher koleksiyonlarından biri olan ve Napoli'nin koruyucu azizi San Gennaro'nun ismiyle anılan koleksiyon sergiye açıldı.