11 Haziran 2012 Pazartesi

YAPAY GÖZ AŞISI TUTTU

Almanya Göz Cerrahları Başkanı Armin Scharrer, Nürnberg’de, ülkede ocak ayından beri uygulanmaya başlanan ve görme tedavilerinden yeni bir çığır açabilecek “Kamra İnlay” adlı suni maddeyi tanıttı. Çok ince bir madde olan “Kamra İnlay” göz bebeğinin üzerindeki saydam tabakaya yerleştiriliyor.

KÖK HÜCREDEN KARACİĞER

Karaciğer nakli için sıra bekleyen binlerce insan için umut verici bir gelişme yaşandı. Japon bilim insanları kök hücreden karaciğer yapmayı başardı.

DÜNYANIN İLK YILDIZ MİMARI

Amerika Birleşik Devletleri’nin en saygın gazetelerinden New York Times, hafta sonu çıkan gezi ekinde Süleymaniye, Selimiye ve Mihrimah Sultan camileri gibi eserlerin yanı sıra yaptığı su kemerleri, kervansaraylar ve köprüler ile mimarlık tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Mimar Sinan’a tam sayfa ayırdı. Andrew Ferren tarafından kaleme alınan ‘Türkiye’nin İlk Yıldız Mimarının Peşinde’ başlıklı yazıda, 300’ün üzerinde mimari esere imza atan Mimar Sinan’ın Osmanlı İmparatorluğu’nun baş mimarı ve inşaat mühendisi olduğu ifade edilirken, o dönemde dünyanın en güçlü adamı sayılan Kanuni Sultan Süleyman’ın emrinde çalıştığı bilgisi verildi.

'USLANMAZ ROMANTİK'TEN DÜNYA PRÖMİYERİ

İstanbul Müzik Festivali’nde özel bir gün bugün. 40’ıncı yılını görkemli bir programla kutlayan festival bu akşam, ‘uslanmaz romantik’ olarak anılan günümüzün en değerli bestecilerinden Giya Kancheli’nin festivalin siparişi üzerine bestelediği ‘Lingering’ adlı senfonik eserin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de Aya İrini’de gerçekleştirilecek konser öncesinde ise İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Gürcü besteci Kancheli’ye yaşam boyu başarı ödülü sunacak.

ANKARA'DA BÜYÜK İNDİRİM

İstanbul'daki festivalin bir benzeri de Ankara'da yapılıyor. Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) İstanbul'daki etkinlikten bir gün önce, Hollandalı top model Doutzen Kroes'un Antares Alışveriş Merkezi'nde vurduğu gongla başladı.

TÜRKÇE FOURSQUARE GELDİ!

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Foursquare, Turkcell desteğiyle ilk kez Türkçe olarak iOS ve Android işletim sistemli telefonlar için (yakında önde gelen diğer akıllı telefon platformlarına da gelecek) www.foursqaure.com adresinde kullanıma sunuldu.