13 Temmuz 2010 Salı

SİGARA YASAĞINA UYUM YÜZDE 95

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, kapalı alanlarda sigara yasağına uyum oranın yüzde 95'in üzerinde olduğunu söyledi.
Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çamlıhemşin'in Ayder yaylasında çekilen ''Bal'' filminin Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülünü almasının Alman turistlerin gözünü bu bölgeye çevirdiğini söyledi.

FACEBOOK’TA ‘PANİK TUŞU’

Popüler sosyal iletişim ağı Facebook, genç ve çocuk kullanıcıları korumak için İngiltere’de yeni bir uygulama başlattı. Yeni uygulamayla 13-18 yaşlarındaki kullanıcılar, “uygunsuz ya da şüphe uyandıran davranışları” şikayet edebilecek. İngiltere’deki Çocuk İstismarı ve Online Koruma Merkezine (CEOP) otomatik olarak bağlı olacak uygulamayı, önce yüklemek gerekiyor. Bu bağlantının yüklenmesi için, 13-18 yaş arasındaki tüm kullanıcıların ana sayfalarında “panik tuşu” da denen “Click CEOP” linki yer alacak.

HÜRRİYET

GAZİPAŞA'DA TARİFELİ SEFERLER BAŞLADI

Yapımına 1991 yılında başlanan Gazipaşa Havaalanı, dün Borajet Hava Yolları'nın BRJ600 sefer sayılı uçuşu ile ilk tarifeli uçağını ağırladı. İstanbul'dan saat 11.20'de kalkan ve saat 12.50 sıralarında Gazipaşa Havaalanı'na inen Borajet Hava Yolları'na ait ATR72 model uçak ile gelen yolcular, TAV Gazipaşa yetkililerince karşılandı.

Havaalanı'na inen Borajet'e ait 66 kişilik yolcu uçağını bir havacılık geleneği olan su kemeri ile karşılayan TAV Gazipaşa yetkilileri, karşılama hazırlıkları kapsamında Gazipaşa Havaalanı'nın ilk yolcularını ve uçuş ekibine çiçek armağan etti. Borajet Hava Yolları ile Gazipaşa Havaalanı'na gelen ilk yolcular arasında, Borajet Hava Yolları Genel Müdürü Kadir Peker'in yanısıra bazı yerel yöneticiler, bürokratlar, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bölgede faaliyet gösteren birçok kuruluş ve turizm acentalarının yetkilileri yer aldı.

TAV Gazipaşa tarafından Temmuz 2034'e kadar işletme hakkı bulunan Gazipaşa Havaalanı'nın, yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 m2`lik terminal binası ve 150 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

REFERANS