28 Ekim 2014 Salı

'SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ' BU YIL 7-9 KASIM TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK



Festival, belgesellerin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermeyi amaçlıyor.

ANTALYA'DA LATİN RÜZGARI



1. Antalya Uluslararası Latin Dans Festivali başladı. Kentte 30 ülkeden 300'e yakın dansçının katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde yabancı ve yerli dans eğitmenleri salsa, bachata, kizomba, zumba dersleri verecek.

KAHVE MAKİNALARI DA AKILLANDI



Mobil cihazlar için tasarlanmış bir uygulama sayesinde uzaktan kumanda edilebilen akıllı kahve makinası üretildi.

DEE DEE BRIDGEWATER İSTANBUL'DA KONSER VERECEK



Caz sanatçısı Dee Dee Bridgewater, 21 Kasım'da İstanbullu caz tutkunlarıyla buluşacak.

PLAYSTATION SAHİPLERİNİ HEYECANLANDIRACAK HABER: BEDAVA



Sony, Playstation 4’ü tanıtırken, arkadaşlarınızla oyunlarınızı paylaşabileceğinizi söylemişti. Bu özellikle konsol piyasaya çıktığında PS4’te yoktu. Kullanıcılar Sony’in bu hamlesine sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Bugün yayınlanan firmware 2.0 ile birlikte PS4’e bir çok yeni özellik geldi. Bunlardan biriyse oyunları paylaşma özelliği oldu. Artık oyunlarınızı arkadaşlarınızla paylaşmanız mümkün. Bunu yapmak için PSN + üyeliğiniz bulunması lazım. Oyundayken istediğiniz arkadaşa Share Play özelliğini kullandırabiliyorsunuz.

KAKAONUN SÜRPRİZ FAYDASI GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN KAKAO



ABD'de yapılan bir bilimsel çalışmalar gösterdi ki, kakaodan elde edilen flavanol adlı maddenin yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hafıza kaybı sorununu çözmek için bir umut kaynağı olabilir.

"EKOLOJİK TÜRK OTOMOBİLİ" ÜRETTİLER



Balıkesir'de iki mühendisin yaklaşık 8 aylık çalışmanın ardından elektrikle çalışan "Ekolojik Türk Otomobili" (ECTO) adını verdikleri 250 kilogram ağırlığa sahip araç, 1,60 liralık elektrikle 60 kilometre gidebiliyor ve 6 saatte şarj edilebiliyor.