2 Kasım 2010 Salı

TÜYAP ÖDÜLLERİ VERİLDİ

29.İstanbul Kitap Fuarı ve 20.Sanat Fuarı Ödülleri Tüyap Fuar Merkezi'nde yapılan törenle verildi.

KORECE OKULU 'KRAL SEJONG ENSTİTÜSÜ' AÇILDI

Kore Cumhuriyeti Kültür Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından dil ve kültür alanında çalışmalar yürütmek üzere kurulan "Kral Sejong Enstitüsü", Ankara Üniversitesi ve Kore Büyükelçiliği işbirliğiyle Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinin (TÖMER) binasında hizmete açıldı.

KAMUDA MAAŞLAR 12 KASIM'DA ÖDENECEK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kamu çalışanlarına müjde verdi. Şimşek, kamu çalışanlarına 15 Kasım'da ödenecek maaşlarının, Kurban Bayramı öncesinde 12 Kasım Cuma günü avans olarak verileceğini söyledi.

ALTYAZI 100'Ü DEVİRDİ

Aylık Sinema Dergisi Altyazı dergisinin Kasım sayısı şimdiden bayilerdeki yerini alırken, sinema, edebiyat ve müzik dünyasından birçok önemli ismin sinemayla olan kişisel ilişkilerine dair yazı, çizim ve fotoğraflarını paylaştıkları 100. Özel Sayı ise Kasım’ın ikinci haftasında raflardaki yerini alacak.

'CANIM AİLEM' EKİBİ GÜLDÜRECEK

Yapımcılığını TMC’nin üstlendiği yeni komedi dizisi, 2011'de ekranlara gelecek.

HASTA HÜCRELERİ ÖLDÜREBİLEN BİR PROTEİN BULUNDU

Avustralyalı ve İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, ''perforin'' adlı proteinin anormal hücreleri hedef aldığını ve öldürücü enzimlerin geçişini sağlamak için hücre zarında boşluk yarattığını gösterdi.

EMEKLİYE MAAŞ MÜJDESİ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceği bildirdi.