13 Kasım 2010 Cumartesi

RÜŞTÜ ASYALI'NIN SESİNDEN 'NAZIM HİKMET' ŞİİRLERİ

Devlet Tiyatrolarında 18 Kasım'da Akün Sahnesi'nde dünya prömiyeri yapacak olan Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo adlı sunum, Rüştü Asyalı'nın sesi ve Cem İdiz'in piyanosundan çıkacak notalarla seyirciyi selamlayacak.

ÇEVRECİ ARAMA MOTORU ECOSİA

Günlük yaşamdaki her adımımız çevreyi doğrudan etkiliyor. Google'a girip arama yapmak bile karbondioksit salınımına neden oluyor. İşte bu nedenle çevre gönüllüsü Alman bilişimci Kroll, "çevreci" arama motoru geliştirdi

YAZAR VE AKADEMİSYENLERDEN 'EDEBİYAT OKULU'

Türkiye'deki yazın dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren "Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma" başlıklı program, tüm edebiyatseverlerin katılımına açık.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde profesyonel ve sürdürülebilir gelişim konularında farklı programlar düzenleyen BİLGİ EĞİTİM'in edebiyat merkezli ilk programı 27 Kasım Cumartesi günü başlıyor.

ALZHEİMER TEŞHİSİ İÇİN YENİ TEST

Yeni geliştirilen basit test sayesinde, Alzheimer hastalığını çok erken yaşta tespit edebilmek mümkün olacak.

ŞANSLI OLAN HAYRANLARI TÜM DÜNYADAN ÖNCE İZLENECEK

Tüm dünyanın merakla beklediği film “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları 1.Bölüm”, 17 Kasım’da vizyona girecek. Bazı Ankaralılar filmi vizyona girmeden önce izleyebilecek. Radyo ODTÜ dinleyicileri arasından seçilecek şanslı isimler, filmi 15 Kasım’daki özel gösterimde izleyebilecek.