16 Mayıs 2014 Cuma

KIBRIS İÇİN DEV İŞBİRLİĞİ



Türkiye ’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), başta Girne ve Lefkoşa olmak üzere, KKTC ve Türkiye’de diş hekimliği fakültesi ve ağız diş sağlığı merkezleri açmayı öngören işbirliği protokolü imzaladı.

KIRIKLAR JET HIZIYLA İYİLEŞECEK



Hayvan deneylerindeki denemelerde, üç hafta içinde kemikte hızlı bir iyileşme süreci başlatan jel kıvamındaki malzemenin, hayvan deneylerinin tamamlanmasının ardından ilaç olarak geliştirilmesi planlanıyor.

AKCİĞER KANSERİNDE YENİ UMUT



Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan akciğer kanserinde, yeni geliştirilen ve ruhsat alarak uygulanmaya başlanan yeni molekül "Crizotinib", ALK mutasyonu bulunan akciğer kanseri hastalarında tedavi şansı sunarken; hastalıksız yaşam süresini artırıyor ve tedaviye cevap oranını da yüzde 20'den yüzde 65'e yükseltiyor.

YILIN EN İYİLERİ ROTTERDAM'DA



Hollanda'nın Rotterdam kentinde, ilki geçen yıl gerçekleştirilen 'Kırmızı Lale Film Festivali'nin ikincisi 25-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Fatma Girik'in 'Yaşam Boyu Başarı', Nuri Bilgi Ceylan'ın da 'Kırmızı Lale Ustaya Saygı' ödülü alacağı festival Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenleniyor.