24 Ocak 2012 Salı

ANAOKULLARINA ÜCRETSİZ SERVİS

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 ilde anaokuluna giden çocuklara ücretsiz servis imkanı sunacağı öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN İLK DİJİTAL BELGESEL KÜTÜPHANESİ

BSB-Belgesel Sinemacılar Birliği’nin İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Kalkınma Bakanlığı’nın finansal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk dijital belgesel kütüphanesi ‘Arşivist’ İstanbul’da kuruluyor.

KÖRLÜĞE UMUT IŞIĞI

ABD'de ilk kez insanlarda yapılan embriyo kök hücre tedavisi, ciddi göz hastalığı bulunan iki hastada olumlu sonuçlar verdi.

GURBETÇİNİN OY ÇİLESİ BİTİYOR

Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sadece gümrüklerde oy verebilme çilesi sona eriyor. Hükümetin hazırladığı yeni tasarıya göre, herkes bulunduğu ülkede, 38 gün süreyle, 24 saatte ve sadece konsolukta değil evine yakın spor salonunda da oyunu kullanabilecek. Yurtdışında, İzmir’e eşit seçmen sayısı bulunuyor. Bu da sandığa gitme oranının Türkiye kadar olması (yüzde 85) durumunda 20 milletvekiline karşılık veriyor.

CERVANTES'TE 'ARJANTİN GÜNLERİ'

Cervantes Enstitüsü, Arjantin’in Ankara Büyükelçiliği ile 23 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında ‘Arjantin Günleri’ başlıklı bir dizi etkinlik düzenliyor.

EV NUMARANI TAŞI SABİT ÜCRETTEN KURTUL

Turkcell Superonline, ev numarasını taşıyanlara ‘fiber ses’ hizmetini, sabit ücret ödemeden sunuyor. ‘Konuşmayan Kalmasın’ kampanyası kapsamında 2012 sonuna kadar servis içi konuşma da bedava.

JAPON FİLMLERİ İSTANBUL'A GELİYOR

Japon Filmleri Festivali başlıyor. Festival, 26-29 tarihleri arasında Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda düzenlenecek. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilen festivalde, Bir Milyon Yen Kazanan Kız, Bir Yaz Rüyası, Bizim Unutulmaz Günlerimiz, Güney Kutbundaki Aşçı, İyi Uçuşlar, Kappa ve Sampei, Küçük Cadı Kiki, Noriben: Şansın Tarifi ve Rengarenk adlı filmler gösterilecek. Festivalde filmler, Türkçe alt yazılı ve ücretsiz olarak gösterilecek.