24 Kasım 2011 Perşembe

ATIK PİL AT ŞEKER AL

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atık pil toplama konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında farklı bir yöntem uygulamaya başladı. Daha önce en çok atık pil toplayan okullara masa tenisi takımı, satranç eğitim seti ve spor seti ile teşekkür belgeleri veren belediye, bu kez kentin bazı yerlerine, atık pil toplayan çocuklara şeker dağıtan makineler koydu.

COHEN İLE EN DERİN ZORLUKLARA

Leonard Cohen’in 8 yıl aradan sonra yayınlayacağı ilk stüdyo albümü 'Old Ideas' 31 Ocak'ta müzik marketlerde olacak.

ŞAN YARIŞMASI'NDA BİRİNCİ DENİZ YETİM

Sedat Gürel - Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı; 20-21 Kasım tarihlerinde düzenlediği Uluslararası Şan Yarışması'nı önceki akşam Süreyya Operası'nda yarışma konseri ve ödül töreniyle noktaladı. 30 şancının katıldığı yarışmanın birincisi soprano Deniz Yetim oldu.

EVLİYA ÇELEBİ'NİN VATİKAN'DAKİ SAKLI HARİTASI

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden sonra ikinci ünlü eseri kabul edilen ve Vatikan Kütüphanesi'nde olduğu bilinen 6 metre uzunluğundaki "Nil Haritası", Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve yazar Rinaldo Marmara öncülüğünde, Vatikan Kütüphanesi'ne yapılan gezide görüldü. Uzmanlar, eserin Nil Nehri'nin doğduğu Cebel-i Kamer'in yer aldığı 1 metrelik baş bölümünü gösterdi. Kütüphane gezisi boyunca geziye katılanların tarihi bir ana tanıklık ettiği vurgulandı.