5 Nisan 2010 Pazartesi

GÖKÇEDAĞ'DA SIFIR SALINIMLI ELEKTRİK ÜRETİMİ

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde Zorlu Holding Enerji Grubu tarafından 210 milyon euro yatırımla kurulan Gökçedağ Rüzgar Enerji Santrali'nin, sıfır karbondioksit salınımıyla üretim yapıp, atmosferde yılda 300 bin ton karbondioksit eşdeğeri cinsinden sera gazı azaltımı sağlayacağı bildirildi.

ODTÜ MEZUNLARININ YAPTIRDIĞI OKUL İÇİN KONSER

ODTÜ Mezunları Derneği'nin organizasyonuyla 23 Ocak'ta temeli atılan, ODTÜ Mezunları Derneği İlköğretim Okulu'na destek ve yardım amacıyla 28 Nisan'da Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri düzenlenecek.

AB VİZESİ ALMAK KOLAYLAŞACAK

5 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yeni yasal düzenlemeyle turistler ve öğrencilerin yapacağı üç aya kadar olan kısa süreli Schengen vizesi başvuruları kolaylaşacak

SUUDİ ARABİSTAN'DAN MEKKE'Yİ KORUMA VE GELİŞTİRME ATILIMI

Suudi Arabistan Mekke'deki tarihi yerlerin korunması ve geliştirilmesi için girişimler başlatıyor. Suudi Arabistan Turizm ve Antik Çağlar Kurumu, Mekke belediye başkanıyla birlikte, ortaklaşa, kentteki tarihi alanların korunması konusunda yeni bir plan hazırlayacak. Bununla Suudi Arabistan içinde Mekke turizminin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

ÇİN'DE MADENCİLER BİR BİR KURTARILIYOR

Çin'de su altında kalan bir kömür madeninde sıkışan dört madenci daha kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 3000 kişi katılıyor. Madencilere sekiz gündür ulaşılmaya çalışılıyordu. Arama kurtarma ekipleri, madende yaklaşık 95 işçinin halen hayatta olduğunu düşünüyor.

SİBER SUÇLAR SÖZLEŞMESİ TBMM'YE GELİYOR

Avrupa Konseyi (AK) Suç Sorunları Yürütme Komitesi'ne bağlı ''Siber Uzayda Suçlar Uzmanlar Grubu''nun 1997 yılında çalışmalarını başlattığı ''Avrupa Siber Suç Sözleşmesi'' bir ay içinde TBMM'ye sevk edilecek. Sözleşme, 8 Kasım 2001'de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nde onaylanmasının ardından 23 Kasım 2001'de Macaristan'da imzaya açılmıştı.

KIZILDERİLİLER DANS ETMEYE GELİYOR

ABD’nin en tanınmış Kızılderili kabilelerinden Redhawk (Kızıl Şahin) Kızılderilileri’nin Sanat Konseyi Direktörü Cliff Mathias, Türkiye’nin en büyük yöresel festivallerinden Giresun Festivali’ne katılmayı kabul etti.

7 BİN KİLOMETRE HIZLI TREN HATTI

İnşası devam eden Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas gibi hatlara, Sivas-Erzurum, Balıkesir-İzmir, Konya-Antalya gibi yeni güzergahlar eklendi. 13 yılda 6 bin 792 kilometre yeni hızlı tren yolu yapılması planlanırken, Türkiye'nin her yerinden 150 kilometre gidildiğinde, hızlı tren istasyonuna ulaşılacak.