5 Mayıs 2010 Çarşamba

LEYLA GENCER MÜZESİ KONSERLE AÇILDI

Türkiye'nin opera dünyasına en büyük armağanı, 20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer'in Milano'daki yaşamı, Leyla Gencer Evi'yle Deniz Palasa taşındı.

KÜÇÜK ADIMLAR BÜYÜK İZLER DOĞURUR

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayanlar, ilçelerini Türkiye'nin hane bazında en az karbon emisyonuna sahip ilçesi haline getirmeyi hedefliyorlar. İlçenin ilk olarak karbon ayakizi çıkarıldı.

BİLKENT'İN 'IŞIK TEKNOLOJİSİ'NE AVRUPA'DAN ÖDÜL

Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde (UNAM) Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir ve doktora öğrencisi Sedat Nizamoğlu'nun geliştirdiği nanoteknoloji tabanlı üstün renk özellikleri sağlayan ışık teknolojisi, Avrupa Birliği'nin 21. Yüzyıl Fotonik Teknolojileri Platformu'nca (Photonics21) ''En İyi Öğrenci İnovasyon Ödülü''ne layık görüldü.

RIHANNA TÜRKİYE'YE GELİYOR

''Last Girl on Earth'' turnesi kapsamında toplam 16 ülke ve şehirde konser verecek olan Rihanna, Almanya ve İngiltere'den sonra Türkiye'ye gelecek. Turne, İspanya konseriyle sona erecek.

ŞİMDİ ÇOCUK OLMAK VARDI

‘13. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ bugün başlıyor. Festival kapsamında 13 gün boyunca 15 ülkeden 25 topluluk, 75 gösteriyle İstanbulluların karşısında olacak

TÜRKİYE'DE İNTERNET YASAĞI OPERA İLE AŞILIYOR

Bilişim Hakları (Cyber Rights) adlı bir internet sitesi, kullanıcılara Türkiye'deki internet yasaklarını aşmak için Opera adlı tarayıcı programı kullanmalarını tavsiye etti.

İnternet kullanıcılarını özgürlüklerini savunmayı amaçlayan sitenin yöneticileri, bu çağrıyı 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle yaptıklarını açıkladı.

JAPON SANATININ 5 BİN YILI TOPKAPI SARAYI'NDA

Türk-Japon dostluğunun pekiştirilmesi ve iki ülke arasındaki iş birliğinin geleceğe taşınması amacıyla düzenlenen “2010 Türkiye'de Japon Yılı” etkinlikleri kapsamında İstanbul'da “Japon Sanatının 5 Bin Yılı” sergisi açıldı.