20 Kasım 2012 Salı

BURUNDAKİ HÜCRELER FELÇ HASTALARINA UMUT OLDU

Omuriliği zarar gören evcil köpekler üzerinde yapılan araştırma, felç hastaları için umut verdi. Bilim insanları, köpeklerin burunlarından aldıkları hücrelerle, omuriliklerini onararak tekrar arka ayaklarını kullanmalarını sağladı.

BESTE YAPAN PROGRAM GELİŞTİRİLDİ

İspanya'da bilim insanları sanatla matematiği birleştirdi ve klasik müzik eseri besteleyen bir yazılım geliştirdi.

URIAH HEEP TÜRKİYE'YE GELİYOR

"Efsane Grup İstanbul'da" cümlesi klişe olsa da bazen klişeler gerçeği yansıtır. İngiltere'de 1969 yılında kurulmuş olan Uriah Heep 29 Kasım perşembe akşamı Jolly Joker İstanbul'da, 30 Kasım cuma akşamı ise Jolly Joker Ankara'da olacak.

ENERJİ SORUNUNU BAKTERİLER ÇÖZECEK

Danimarka'da yapılan bir araştırma, bakterilerdeki elektrik kablosu sistemi taklit edilerek, kaliteli ve yenilenebilir enerji üretilebileceğini ortaya koydu.

KARDELENLER TOPRAKLA BULUŞTU

Doğal Çiçek Soğancıları Derneği tarafından gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmasıyla, ihracat fazlası 1 milyon 200 bin kardelen soğanı, Akseki’nin Çimi Yaylası’nda toprakla buluşturuldu. Yayladaki ekim çalışmalarına, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Doğal Çiçek Soğanları Derneği Akdeniz Bölge Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Baktır, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nejat Arslan, Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sait Yıldırım ve firma yetkilileri katıldı.

ANADOLU'NUN MÜZİK HAZİNELERİ BOSTON'DA SES GETİRDİ

17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nde ünlü gitar virtüözü Cem Duruöz'ün "Anadolu'nun Hazineleri ve Ötesi" adlı konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

TÜRKİYE-KÜBA İLİŞKİLERİNİN 60.YILDÖNÜMÜ ONURUNA SERGİ

Türkiye-Küba ikili ilişkilerinin kurulmasının 60.yıldönümü dolayısıyla, Küba Büyükelçiliği'nin ev sahipliği ve Küba'daki ilk ve tek türk kuruluşu olan Giraylar Uluslararası Danışmanlık A.Ş.'nin katkılarıyla, çok değerli Kübalı ressamların çalışmaları sergilenecek.