8 Ekim 2012 Pazartesi

ŞEHİT YAKINLARINA İNTERNET İNDİRİMİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehit yakınları, gaziler ile gazilerin anne, baba, eş ve çocuklarını eklediklerini belirterek, "Şehit yakınları ve gaziler 1 Ekim itibarıyla interneti yüzde 25 indirimli kullanacak" dedi.

HEYBELİADA RUHBAN OKULU'NDA YÜZLERCE YILLIK ESERLER ORTAYA ÇIKTI

Heybeliada Ruhban Okulu'nun 80 binden fazla esere sahip kütüphanesinde, dünyanın en eski matbu kitaplarından bazılarının bulunduğu ortaya çıktı.
Gönüllülerin bugünlerde hummalı bir tasnif çalışması sürdürdüğü kütüphanede, çok sayıda dini, felsefi ve edebi eser yer alıyor.

DEVLET TİYATROLARI'NDA TURNELER BAŞLIYOR

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Ekim ayı turne programı duyruldu.

MAYALARIN 'SAVAŞÇI KRALİÇESİ' BULUNDU

Guatemala’nn kuzey batısında kalan Petén bölgesindeki antik Maya kenti El Perú-Waka’’da yürütülen kazı çalışmalarında, Maya’nın en nüfuzlu kraliçelerinden K’abel’in mezarını ortaya çıkarıldı. Kraliçenin mezarında, onlarca seramik tas, sayısız el işlemesi yeşim taşı, deniz kabuğundan yapılma süslemeler ve el oyması kaymaktaşından yapılma bir heykel bulundu. Arkeologlar, insan kemikleriyle birlikte bulunan birbirinden değerli eşyaların, gömülen kişinin önemine işaret ettiğini vurguladı.

MONET, SABANCI MÜZESİ'NDE

Dünyaca ünlü ressamların eserlerini Türkiye'ye getiren Sakıp Sabancı Müzesi,  bu kez de Marmottan Monet Müzesi işbirliğiyle ünlü Fransız ressam Claude Monet'nin tablolarını İstanbullular'la buluşturmaya hazırlanıyor.

CİBALİLİ ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN

Kadir Has Üniversitesi’nin sürdürdüğü Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında Cibalili ilköğretim öğrencileri için oluşturulan ‘Bir Mahalle Hatırası’ Belgesel Fotoğraf Atölyesi, yaşları 13 ile 16 arasında değişen 10 ilköğretim öğrencisiyle gerçekleştirildi. Proje, mahalle olgusunu mekânın en dinamik öğeleri konumundaki çocukların gözünden gündelik hayatı izleyicilere aktarmaya çalışıyor.

KARATAY'DA ÜCRETSİZ İNTERNET EVLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa sunduğu ücretsiz internet evleri öğrencilerden yoğun ilgi görülüyor.

BARINAK DEĞİL ‘BUTİK OTEL’

Belediyelerin hayvan barınakları konsept değiştiriyor. Hayvanları Koruma Kanunu’nun yayımlanmasından sonra birçok belediye hayvanlar için rehabilitasyon merkezi açmaya başladı. Bunların en güzel örneğinden biri de Esenyurt’taki merkez oldu.

ALTIN PORTAKAL'DA ONUR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin onur ödülleri, festival kapsamında özel gecede sahiplerini buldu. Festivalin her sene artan bir heyecanla devam ettiğini ve 49’a ulaştığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, AKSAV Şeref Üyesi Mustafa Akaydın, “Diğer sanatçılarımızla yarın kortejde birlikte olacağız. Çok güzel bir 49. festival olacağına inanıyorum. Tüm bölge halkına bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Mizah, muhalefet ve demokrasinin daha hoş görülü karşılandığı bir dünyanın geçeceği günler diliyorum” dedi.