19 Eylül 2013 Perşembe

ODTÜ’LÜLERİN İSTEDİĞİ OLDU; AĞAÇLAR KESİLMİYOR TÜNEL YAPILACAK



ODTÜ’de protestolara neden olan yol krizinde Erdoğan Bayraktar'ın 'Yeraltı tüneli yapılacak, ağaç kesilmeyecek' açıklaması ile rektörlüğün isteği gerçekleşmiş oldu
ODTÜ Rektörlüğü ile hükümet arasında devam eden yol krizi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, “Yol, ODTÜ Rektörlüğünün isteği doğrultusunda tünel şeklinde olacak. Tünel yer altından geçecek, hiçbir şekilde kampüsü bozmayacak, ağaç dokusuna zarar vermeyecek” açıklamalarında bulundu.

KARAKÖY’ÜN KATMANLI SOKAKLARI



BAUART Galeri, 17 Eylül Salı günü Amerkalı Sanatçı Julie Upmeyer’ın “Katmanlı Karaköy - Perşembe Pazarı’ndan Boyutlandırılmış Fotoğraflar” isimli sergisiyle açıldı.

MİMARLIK SİNEMAYLA BULUŞUYOR



Türkiye Mimarlar Odası tarafından düzenlenen 7. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, 1-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TTNET PLATİN LOUNGE HİZMETE AÇILDI



TTNET'in platin müşterilerine hizmet verecek "TTNET Platin Lounge" İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete açıldı.

MATEMATİK PROFESÖRÜNDEN RESİM SERGİSİ



Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazilet Erkekoğlu, tuval üzerine yağlıboya çalışmalarının yer aldığı, ilk kişisel sergisini Ankara Balgat’taki Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı’nda açtı. 35 eserin yer aldığı sergi 29 Eylül’e dek görülebilecek. Matematik profesörü Erkekoğlu, 2010’dan bu yana Mustafa Ayaz atölyesinde resim yapıyor. Daha önce karma sergilere katılan Erkekoğlu’nun resimleri daha çok natürmort, portre ve figüratif çalışmalar üzerine.

İNGİLTERE'DEN İDDİALI PROJE: İNTERNET ÜNİVERSİTELERİ



İngiltere, internet ortamında bugüne kadarki en büyük ve en iddialı üniversite projesini başlatıyor. Proje kapsamında İngiltere'deki 20'yi aşkın üniversite, internette ücretsiz kurslar sunacak.

DİYABETTE YENİ UMUT



İsviçreli insanları, leptin hormonuyla diyabetin tedavi edilebileceğini ortaya çıkardı.

CARNAVAL LATİNO



Latin müziğinin kıvrak melodilerinin, yerinizde oturmaya izin vermeyen ritimlerin en büyük isimleri 21 Eylül Cumartesi günü Carnaval Latino festivali kapsamında İstanbul LifePark’ta bir araya geliyor.